Welke AED kopen?

Steeds meer mensen halen een AED in huis. Een AED is al lang geen bijzonderheid meer. Dat geldt voor openbare plekken, waar je AED’s tegenkomt in winkelcentra, bij sportverenigingen, uitgaansgelegenheden en zelfs in woonwijken. Maar het geldt ook voor privégebruik. AED’s redden levens. Met een AED is de kans om een hartaanval te overleven vele malen groter dan met behulp van traditionele reanimatie. Vandaar ook dat meer en meer mensen besluiten om zelf een AED aan te schaffen. Maar welke AED moet je kopen? In dit artikel gaan wij in op de verschillende mogelijkheden.

Welke AED kopen? De mogelijkheden op een rijtje

Welke AED je wilt kopen, is afhankelijk van je wensen, maar ook van je budget. Het is goed om te weten dat elke AED in de basis hetzelfde doet. De hoofdtaak van een AED is om een schok toe te dienen bij een hartstilstand. Dan doen alle AED’s. Dus ook wanneer je een AED uit het “instapsegment” koopt, kun je hierop rekenen. Het verschil met AED’s uit de duurdere prijscategorieen, zit vaak in twee punten: de capaciteit en de extra mogelijkheden.

Je koopt bij ARBO winkel een AED vanaf 1295 euro. Daarvoor krijg je een volwaardig apparaat dat levens kan redden. Waarom zou je meer uitgeven voor een AED met meer mogelijkheden? Dit kan een aantal redenen hebben. Wie een EHBO cursus met AED-reanimatie of een BHV cursus heeft gevolgd, is bekend met het reanimeren met een AED. Veel leken zijn dit niet. Schaf je een AED uit een hogere prijscategorie aan, dan krijg je bijvoorbeeld de beschikking over een exemplaar met gesproken en/of visuele aanwijzingen. Zo kunnen ook leken deze optimaal bedienen.

Ook hebben duurdere AED’s een grotere capaciteit. Dit betekent dat zij in staat zijn om gedurende langere tijd en vaker schokken toe te dienen. Is dat noodzakelijk? Wellicht. Wanneer een slachtoffer getroffen wordt door een hartstilstand, zijn de eerste zes minuten cruciaal. De kans dat een slachtoffer zonder blijvende schade een hartstilstand overleeft is onder de zes minuten het grootst.

Voor vragen en aanschaffen

In de webshop van ARBO winkel kun je alle soorten AED’s aanschaffen. Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Schroom zeker niet om contact met ons op te nemen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.