Wat doet een ploegleider BHV?

De rol van het hoofd BHV (bedrijfshulpverlening) is van uitzonderlijk belang. Wat doet een ploegleider BHV? En wat maakt dat dit zo’n onmisbare rol is in het bedrijfsleven? Lees er alles over in dit artikel. We weten dat een ploegleider BHV uiteraard over alle kennis en kunde beschikt om succesvol op te treden als BHV’er. Maar wat maakt de rol als ploegleider anders?

Rol van de ploegleider BHV?

De rol van de ploegleider gaat verder waar ‘gewone’ BHV stopt. Omdat de ploegleider BHV degene is die alles overziet en veilig in goede banen leidt, tijdens situaties waarin bedrijfshulpverlening noodzakelijk is. Hier komt veel meer bij kijken dan enkel handelingen uitvoeren en instructies geven. Benieuwd wat dan precies? Lees dan nog even verder.

 

Hoofd BHV is een rol die je moet liggen, je moet er echt een kick van krijgen. Je hebt namelijk meer verantwoordelijkheden. Houd jij daarvan? Dan beschik jij als ploegleider BHV over de volgende vaardigheden:

 

  • Prioriteiten stellen, in een chaotische situaties moeten veel beslissingen worden genomen terwijl de druk hoog is en mensen in paniek zijn. Een goede ploegleider BHV bewaart de rust en heeft geleerd hierin snel te bepalen wat prioriteit heeft en wat niet.
  • Effectief communiceren, een ploegleider BHV verdeelt binnen no-time de taken en stuurt de BHV’ers kordaat aan. Aan de grondslag hiervan ligt de kunde om effectief te communiceren.
  • Scenario’s, het scannen van situaties en het bepalen van wat moet gebeuren, is één van de vaardigheden waarover het hoofd BHV beschikt.
  • Aansturen en taken verdelen: dankzij jou weten de andere BHV’ers hun taak optimaal uit te voeren
  • Feedback geven, als ploegleider BHV ben je in staat om anderen feedback te geven. Positief maar ook minder positief (opbouwend). Op een manier die gedragen wordt door de mensen.

Ploegleider BHV iets voor jou?

Herken jij jezelf in bovenstaande skills? Word je geprikkeld om deze vaardigheden op zo’n manier te ontwikkelen, zodat je er direct in de praktijk mee aan de slag kan? Meld je dan direct aan voor een cursus ploegleider BHV.

Relevante artikelen voor jou

BHV cursus kosten

BHV cursus kosten Wil jij BHV’er (bedrijfshulpverlener) worden, dan lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van het bedrijf. Bovendien profiteer je privé ook

Lees verder »