Waarom is EHBO zo belangrijk?

Waarom is EHBO zo belangrijk? We kunnen hier ontzettend veel redenen voor aandragen. Meer dan dat wij in dit artikel kunnen behandelen. Daarom behandelen wij de belangrijkste redenen. Mocht je nog twijfelen over het belang van EHBO? Lees dan vooral verder.

Waarom is EHBO zo belangrijk?

Nog even los van alle redenen waarom EHBO zo belangrijk is: in sommige gevallen is EHBO gewoon verplicht. In dat geval maakt het dus niet uit of je het belangrijk vindt of niet: je zult er gewoon aan moeten voldoen. Alle bedrijven met medewerkers in dienst, zijn verplicht om medewerkers op te leiden tot BHV’er (middels een BHV cursus). Een verplicht onderdeel van BHV (wat staat voor “bedrijfshulpverlening”) is EHBO of levensreddend handelen.

EHBO redt levens

EHBO staat voor “eerste hulp bij ongevallen”. Als EHBO’er ben je dus vaak de eerste persoon ter plekke om hulp te verlenen. Dat betekent dat je met jouw kennis slachtoffers van een ongeval kunt helpen en misschien zelfs hun leven kunt redden. Reanimeren is bijvoorbeeld ook een onderdeel van EHBO. Bij een slachtoffer van een hartstilstand kan jouw handelen letterlijk het verschil betekenen tussen leven of dood.

Kennis en vaardigheden die overal toepasbaar zijn

Van EHBO-kennis profiteer je altijd en overal. Niet alleen op het werk, maar ook thuis, op vakantie of wanneer je ergens op locatie bent. Het is toch een geruststellende gedachte dat je goed bent opgeleid om eerste hulp te bieden? Waar dan ook, en van wat voor calamiteit ook sprake is. Wat je niet moet onderschatten, is hoeveel spanning en paniek er kan komen kijken tijdens het verlenen van eerste hulp. Iemand die hiervoor is opgeleid, weet dat hij/zij de juiste kennis heeft. Je zult veel zelfverzekerder kunnen handelen.

Het is gewoon handig en voorkomt gedoe

Denk bij EHBO echt niet alleen aan zware ongelukken. Het gaat ook om iets handigs als goed een pleister kunnen plakken of een verband aanleggen. Goede EHBO is gewoon handig en voorkomt gedoe. Mensen zijn er snel mee geholpen en in veel gevallen scheelt het een bezoek aan de huisarts of eerste hulp post. Het scheelt dus tijd en geld.

Behaal je certificaat bij ARBO centrum

Wil je BHV’er in het bedrijf worden?

 

Schrijf je dan in voor een BHV cursus!

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou