Waarom blauwe pleisters in de horeca?

In de horeca is hygiëne van cruciaal belang. Dat zal iedereen begrijpen. Niemand wil eten in een horecagelegenheid die vies is, of waar het personeel zich niet aan de hygiëneregels houdt. Daarom zijn er bepaalde regels en gebruiken in de horeca. Het is je vast wel eens opgevallen dat er in de horeca blauwe pleisters worden gebruikt. Waarom zijn er blauwe pleisters in de horeca? Dit heeft een zeer eenvoudige reden.

Waarom zijn er blauwe pleisters in de horeca? Zichtbaarheid

Die eenvoudige reden is zichtbaarheid. Waarom zijn er blauwe pleisters in de horeca? Omdat deze opvallen. Het kan altijd gebeuren dat een pleister ongemerkt niet meer blijft plakken en van de huid af valt. Het laatste dat je in de horeca wilt is dat die pleister vervolgens ongemerkt in voedsel terecht komt.

 

Horecabedrijven dienen aan vastgelegde hygiëne-eisen te voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in de HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points. Het komt erop neer dat horeca-ondernemingen verplicht zijn om risico’s op het gebied van hygiëne te onderzoeken, vast te leggen en te bepalen wat er wordt gedaan om deze risico’s tegen te gaan. Daarbij moet ook worden voldaan aan vastgelegde eisen. Een van die eisen is dat pleisters een contrasterende kleur moeten hebben.

 

Waarom zijn er dan blauwe pleisters in de horeca? En niet bijvoorbeeld ook rode, gele of groene. Ook die vraag is eenvoudig te beantwoorden: blauw is een goede contrasterende kleur omdat maar zeer weinig voedsel blauw van kleur is. Daarom valt een blauwe pleister altijd en overal op.

Blauwe horecapleisters aanschaffen

Wil je blauwe horecapleisters aanschaffen? Dat kan in de webshop van ARBO centrum. Blauwe pleisters zijn voor horecabedrijven dus verplicht, maar ook thuis voor hobbychefs zijn ze erg handig. Ook thuis wil je natuurlijk niet dat een pleister per ongeluk in voedsel verdwijnt.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou