Splinter uit oog verwijderen?

Een splinter in je oog kan ontzettend pijnlijk zijn. De splinter uit je oog verwijderen is dan ook het eerste wat je moet doen. Maar hoe doe je dit? Wij leggen het je uit. Maar voordat wij dit doen, is het belangrijk om eerst te weten wat je niét moet doen. Waarom? Wanneer je een splinter in je oog hebt, heb je waarschijnlijk de neiging om deze eruit te willen wrijven. Dat kan gevaarlijk zijn en leiden tot nog veel meer schade.

 

Een splinter in je oog is niet alleen pijnlijk; het kan ook leiden tot een paniekreactie. Je wilt gewoon niets in je oog hebben, zo simpel is het. Je natuurlijke reactie is om te wrijven om de splinter eruit te krijgen. Dit moet je echter nooit doen. Hoe hevig de pijn ook is, probeer rustig te blijven en niet te wrijven. Door te wrijven verplaats je de splinter door je oog en is de kans zeer groot dat je nog meer pijn krijgt en (meer) schade aanricht.

Een splinter uit je oog verwijderen: hoe doe je dat?

De enige juiste manier om zelf een splinter uit je oog te verwijderen, is door overvloedig te spoelen. Raak je oog niet aan, maar spoel je oog overvloedig uit met water. Spoel lang, minstens enkele minuten. Ook al is de splinter voor je gevoel al weg. Je wilt er zeker van zijn dat er geen deeltjes achterblijven.

 

Je oog spoelen kun je doen met leidingwater. Onder de kraan bijvoorbeeld. Niet op alle plekken is er stromend water beschikbaar. Daarom is de aanwezigheid van oogspoeling op deze plekken (in bedrijven) zo belangrijk. Met oogspoeling kun je jouw ogen veilig en effectief uitspoelen. Ze bevatten een lichaams gelijkende samenstelling. Welke oogspoeling je het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van wat er in je oog terecht is gekomen. Bij een splinter gaat het om een vaste stof. Voor het wegspoelen van vaste deeltjes kan normale oogspoeling worden gebruikt en is geen PH-neutrale spoeling nodig.

Bestel oogspoeling in onze webshop

Heb je oogspoelflessen nodig? Bestel deze dan in de webshop van ARBO winkel. Zorg dat je ze altijd in huis hebt, want met je ogen wil je geen risico nemen.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.