Ontruimingsplattegrond

Een ontruimingsplattegrond is één van de belangrijkste voorzieningen bij een calamiteit. Wanneer er een ontruiming plaats dient te vinden, is het van cruciaal belang dat alle aanwezigen snel en veilig het pand kunnen verlaten. Een waarheidsgetrouwe, volledige ontruimingsplattegrond die aan alle eisen voldoet, is dan onmisbaar. Maar aan welke eisen moet deze precies voldoen? Je leest het hier.

Aan welke eisen moet een ontruimingsplattegrond voldoen?

Een ontruimingsplattegrond moet aan heel wat eisen voldoen. Daarom is het verstandig om deze te laten maken door een specialist. Zo weet je dat je de beschikking krijgt over een plattegrond die in alle opzichten wordt goedgekeurd. Wanneer plattegronden niet aan wettelijke eisen voldoen, ben je in overtreding. Dit kan grote gevolgen hebben wanneer er een calamiteit uitbreekt. Je wilt dingen natuurlijk goed geregeld hebben in het bedrijf.

 

De eisen voor een ontruimingsplattegrond zijn onder andere vastgelegd in het NEN 1414 besluit. Het grote probleem met het zelf maken van een plattegrond is dat dit in eerste instantie verraderlijk eenvoudig lijkt. De eisen zijn echter heel erg streng. Zo ben je onder andere wettelijk verplicht om gebruik te maken van exact voorgeschreven kleurcodes. Zelfs bij de kleinste afwijking voldoe je al niet meer aan de wettelijke plicht. Neem daarom geen risico en laat je plattegrond maken door een expert.

Een ontruimingsplattegrond laten maken door ARBO centrum

De specialisten van ARBO centrum staan voor je klaar om een ontruimingsplattegrond te maken die aan alle eisen voldoet. Wij weten hoe de plattegrond getekend moet worden, welke elementen deze moet bevatten en waar deze volgens de wet aan moet voldoen. Ook kunnen wij je helpen bij de juiste plaatsing hiervan. Ook daarvoor gelden namelijk eisen.

 

Naast de ontruimingsplattegrond kunnen onze experts je ook op andere gebieden van dienst zijn met het optimaliseren van de veiligheid. Denk aan zaken als signalering, brandveiligheid en het uitvoeren van ontruimingsoefeningen. Neem vrijblijvend contact met ons op om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou