Kosten VCA basis

Het VCA basiscertificaat is onmisbaar voor honderdduizenden professionals. In meer dan 20 sectoren is het hebben van een VCA certificaat namelijk verplicht. Aan het behalen van je VCA certificaat zijn kosten verbonden. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van VCA basis? Die vind je in dit artikel.

Dit kost je VCA basis

De kosten van je VCA basis zijn afhankelijk van de manier waarop je jouw certificaat wilt behalen. Er zijn namelijk drie mogelijkheden: alleen examen doen, je voorbereiden met een e-learning cursus of een cursus volgen.

De kosten van het VCA basisexamen

Wil jij helemaal zelfstandig leren voor je VCA, doen hoef je alleen een VCA basisexamen af te leggen. Qua kosten een interessante keuze. Het VCA basisexamen kost namelijk slechts 75 euro exclusief BTW. Wees wel bewust dat je een risico neemt. Met zelfstandig leren weet je wellicht niet zeker of je optimaal voorbereid bent. Slaag je niet voor je examen, dan zul je opnieuw examen moeten doen en dan lopen de kosten al snel op.

Kosten VCA basis met e-learning cursus

Een e-learning cursus biedt je de mogelijkheid om tegen scherpe kosten jezelf goed voor te bereiden op het examen. In je eigen tijd, bovendien. De kosten voor een e-learning cursus bedragen 65 euro exclusief BTW. Daar komen de kosten van het examen nog bovenop. Dan kom je uit op 140 euro.

Kosten VCA basiscursus

De meest complete manier om je voor te bereiden op je VCA examen is met behulp van een VCA basiscursus. Aansluitend aan de cursus doe je examen. Het is dus een totaalprijs. De kosten van de VCA basiscursus inclusief het doen van examen is 245 euro exclusief BTW.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »