Kosten heftruckcertificaat

De kosten van een heftruckcertificaat zijn afhankelijk van de cursus die je gaat volgen. Er zijn meerdere mogelijkheden en deze worden hieronder benoemd. Te beginnen met de ‘standaard’ cursussen:

 • De heftruck basiscursus:
  • De heftruck basiscursus is voor iedereen die nog geen heftruck certificaat heeft of nog geen ervaring heeft het besturen van een heftruck, deze cursus kost €295,00
  • Wil je een cursus volgen op zaterdag? Dat kan. De cursus kost dan € 345,00
  • Een cursus volgen in het Engels? Geen probleem. De kosten zijn € 345,00
  • Het is ook mogelijk een groepstraining te doen. Makkelijk met je hele team. De kosten van de groepstraining hangt af van de groepsgrootte.

 • De heftruck herhalingscursus:
  • De heftruck herhalingscursus is een opfriscursus, geschikt voor mensen met een heftruck certificaat dat ouder is dan 5 jaar. Na het voltooi van de herhalingscursus mag je opnieuw vijf jaar een heftruck besturen. Kosten: € 225,00

Liever meerdere certificaten halen op één dag?

Breid je cursus dan uit met een reachtruck cursuselektrische pallettruck cursus of stapelaar cursus. Er zijn drie varianten.

De heftruck en reachtruck basiscursus

Leer de heftruck te besturen op één dag.  

Tijdens deze cursusdag leer je alles wat je nodig hebt voor het behalen van zowel het heftruck als reachtruck certificaat. De basiscursus is geschikt voor personen met weinig tot geen ervaring en voor bestuurders van wie het certificaat langer dan drie maanden is verlopen.

De combinatiecursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte, waarin je alles leert over het werktuig en kost € 395,00. 

De heftruck en reachtruck herhalingscursus

Heb je beide certificaten op één dag gehaald? Dan zul je deze ook tegelijkertijd moeten herhalen. 

Bij de herhalingscursus ligt de nadruk vooral op het theoretisch deel. Deze cursus kost € 275,00.

 

Je kan ook kiezen voor een logistiek pakket.  Kies je voor het logistiek pakket, dan heb je de mogelijkheid meerdere certificaten te halen op één dag. Neem contact met ons op over de mogelijkheden en prijzen. 

Wellicht betaalt de werkgever

De kosten van het heftruckcertificaat zijn best goed te overzien. Toch is het lekker als je hier zelf niet voor op hoeft te draaien. In veel gevallen zal de werkgever de kosten voor zijn/haar rekening nemen, indien je werkt in loondienst. 

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou