Is een EHBO koffer laten keuren verplicht?

Gebruik je een EHBO koffer professioneel, dat wil zeggen in een bedrijf, dan is een EHBO koffer laten keuren verplicht. Een EHBO koffer is een essentieel en verplicht onderdeel op het gebied van veiligheid voor bedrijven. Lees hier hoe het keuren van een EHBO koffer werkt.

Waarom is een EHBO koffer laten keuren verplicht?

Een EHBO koffer is ontzettend belangrijk. Of het nu gaat om het verzorgen van een kleine wond of het helpen bij mogelijk levensbedreigend letsel. Daarom wil je er zeker van zijn dat de inhoud van de EHBO koffer compleet is en aan alle eisen voldoet. Dat wil je niet alleen: dat moet ook, want het is een wettelijke verplichting.

 

EHBO koffers worden vaak regelmatig gebruikt. Je bent als bedrijf zelf verantwoordelijk voor het tijdig en volledig aanvullen van artikelen. Maar ook wanneer EHBO koffers niet worden gebruikt, is een keuring verplicht. Juist in die gevallen is het belangrijk. Mocht bij de keuring blijken dat er problemen zijn of dat artikelen niet meer te gebruiken zijn, dan kunnen deze artikelen of de koffer direct worden vervangen.

Hoe vaak moet de EHBO koffer worden gekeurd?

De EHBO koffer dient jaarlijks te worden gekeurd. Dit mag alleen worden gedaan door officiële gecertificeerde instanties. Na het keuren (en bij goedkeuring) is het belangrijk om een sticker op de koffer te plakken die aangeeft dat de keuring plaats heeft gevonden, dat de EHBO koffer is goedgekeurd en tot wanneer de keuring geldig is.

Wat als je de koffer niet laat keuren?

Als je jouw EHBO koffer(s) niet laat keuren, neem je onverantwoorde risico’s. Vooral omdat je medewerkers op die manier geen optimale veiligheid kunt bieden. Maar ook omdat je niet aan je verplichtingen voldoet en dit je op sancties kan komen te staan.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou