Inhoud basiscursus BHV

Elke organisatie met werknemers in dienst is verplicht om minimaal een werknemer op te leiden tot BHV’er. Hoeveel BHV’ers aanwezig dienen te zijn, hangt af van de grootte van de organisatie. Met een basiscursus BHV worden medewerkers opgeleid tot gecertificeerde BHV’ers. Waaruit bestaat de inhoud van een basiscursus BHV?

De inhoud van een basiscursus BHV

Een BHV cursus behandelt alle verplichte onderdelen voor het verkrijgen van het BHV-certificaat. Het BHV cursus aanbod bestaat zowel uit theorie als praktijk. Kennis die wordt opgedaan wordt direct toegepast en geoefend. In een enkele dag wordt de BHV’er in opleiding de BHV basis bijgebracht. Wordt de cursus succesvol afgerond, dan ontvangt de cursist het officiële BHV-certificaat. Het volgen van een BHV-cursus is de enige manier om gecertificeerd BHV’er te worden.

De inhoud van de basiscursus BHV bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Eerste hulp kunnen verlenen
  • Reanimatie (met AED)
  • Evacueren
  • Brand bestrijden

 

Om deelnemers echt goed op te leiden, wordt er aan meer dan alleen de handelingen aandacht besteed. Niet alleen de handeling zelf is namelijk belangrijk om te leren, maar ook hoe men omgaat met de omgeving, eigen veiligheid, de veiligheid van het slachtoffer en die van eventuele omstanders.

 

Daarom bestaat de inhoud van de basiscursus BHV niet louter uit theorie, maar wordt er ook veel in de praktijk geoefend. Daarbij wordt niet alleen aandacht besteed aan handelingen, maar ook aan oog voor omstandigheden en hoe men rustig moet blijven, taken kan delegeren en communiceert met hulpdiensten.

Basiscursus BHV volgen bij ARBO centrum

Men kan de basiscursus BHV volgen bij ARBO centrum. Dit kan in een van de locaties van ARBO centrum door vrijwel het hele land, maar bij genoeg animo vanuit de organisatie ook op locatie. De cursus duurt een dag, dus er kunnen in een keer meerdere BHV’ers tegelijk worden opgeleid.

Maandelijks je
kennis updaten?

Relevante artikelen voor jou