Hoeveel Code 95 punten heb je nodig?

Ben je beroepschauffeur op een vrachtwagen of bus? Dan ben je verplicht je Code 95 te halen. Om de Code 95 op je rijbewijs te kunnen bijschrijven, heb je minimaal 35 punten nodig.

Hoe kom je aan 35 punten?

Het minimale aantal van 35 punten haal je door minstens 35 uren scholing te volgen voor je Code 95. Deze verplichting heb je elke vijf jaar. Maar let op. Je opleider zal tijdens de cursus je aanwezigheid registreren. Zorg dus dat je aanwezig bent en kom op tijd. Je kan je Code 95 alleen halen door je aan te melden bij een gecertificeerde scholingsinstantie. En gecertificeerd betekent in dit opzicht: erkend door het CBR.

Hoe werkt dat dan?

Heb je een gecertificeerde scholingsinstantie gevonden? Geef zo snel mogelijk door dat je de cursus wilt doen om je Code 95 te halen. De opleider zal je dan aanmelden bij het CBR. Controleer hierna zelf via mijn CBR of je cursus is aangemeld. Let op: hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Je kan dit heel makkelijk controleren door met je DigiD in te loggen. Je kan dan meteen zien hoeveel punten je reeds hebt behaald, of nog moet halen.

Je bent altijd op de weg. Hoe kom je dan aan 35 uren?

Als jij je Code 95 niet haalt, dan mag je niet rijden. Het is dus ook in het belang van je werkgever dat jij zo snel mogelijk de 35 uren scholing gaat volgen. Maak daarom afspraken met je werkgever. Hij zal hier zeker aan meewerken.

Niet alleen qua tijd, maar ook financieel. In het CAO beroepsgoederenvervoer zijn namelijk afspraken gemaakt over de kosten die de werkgever moet vergoeden als de scholing wordt gevolgd in opdracht van de werkgever of op grond van een wettelijke verplichting die is verbonden aan de functie (zoals Code 95).

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Code 95 halen… hoe?

Code 95 halen… hoe? De Code 95, ook wel vakbekwaamheid vrachtwagen, is de vervanger van het vroegere chauffeursdiploma. Met als belangrijkste verschil dat de Code

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.