Code 95 nascholing

Voor veel chauffeurs eindigt het leertraject niet met het halen van een rijbewijs. Of met het behalen van een bepaald certificaat. Beroepschauffeurs moeten voldoen aan eisen van Code 95 nascholing. Veel mensen die chauffeur willen worden, weten dit misschien nog helemaal niet. Wat is Code 95 nascholing precies? Wij leggen het je uit.

Wat is Code 95 nascholing?

Code 95 nascholing is, zoals de naam al zegt, een vorm van nascholing. Dit is bedacht om chauffeurs hun werk veilig uit te laten voeren. Want kennis is macht. Of in dit geval: kennis is veiligheid. Iedere beroepschauffeur is volgens Code 95 nascholing verplicht om elke vijf jaar 35 uur nascholing te volgen. Die nascholing kan van alles zijn. Althans: het kan gaan om vele vormen van nascholing. Niet elke cursus of opleiding is Code 95 erkend.

 

35 uur klinkt misschien als heel wat. Vergeet niet: je mag het uitsmeren over een periode van vijf jaar. Hoe je dit doet, is aan jou. Elk jaar 7 uurtjes, bijvoorbeeld. Dat komt neer op een cursus per jaar. Prima te doen. Je kunt er ook voor kiezen om direct al die 35 uur in één week te voltooien. Wat je maar wilt, zolang je aan de eis voldoet.

Nascholing bij ARBO centrum

Bij ARBO centrum kun je terecht voor zeer veel verschillende nascholingscursussen. Voor de heftruckreachtruck, logistiek of voor werken langs de weg, bijvoorbeeld. Wat extra handig is: als je een beginnende chauffeur bent die zijn/haar certificaat voor een voertuig moet halen, kun je bij ons ook de gewenste cursus inclusief Code 95 nascholing volgen. Zo behaal je jouw certificaat en heb je direct al 7 uren nascholing te pakken. Niet alleen voertuig cursussen kunnen worden gecombineerd met Code 95 nascholing, maar bijvoorbeeld ook een BHV cursus.

Schrijf je in voor een nascholingscursus

Wil jij een Code 95 nascholingscursus volgen? Je bent van harte welkom. Kijk op de site voor de mogelijkheden. Dankzij een riante agenda en cursuslocaties door heel het land, is het altijd mogelijk om op korte termijn een cursus bij jou in de buurt te volgen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Code 95 halen… hoe?

Code 95 halen… hoe? De Code 95, ook wel vakbekwaamheid vrachtwagen, is de vervanger van het vroegere chauffeursdiploma. Met als belangrijkste verschil dat de Code

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.