Onze samenwerking
met het CBR

Het CBR, Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, is in ons land belast met de toetsing en afgifte van alle soorten rijbewijzen. Daarbij focust de organisatie, die zo’n 1.200 werknemers kent, zich op veiligheid. Zo ontstond er een centrale organisatie die erop toe moest zien dat iedereen die in Nederland een motorvoertuig bestuurt, hiervoor goed is opgeleid en fysiek enmentaal hiertoe in staat is.

Wat doet het CBR?

De meeste mensen kennen het CBR van de examens voor het auto- of motorrijbewijs. De instantie doet echter veel meer dan dat alleen. Zo is het CBR ook in dezelfde rol verantwoordelijk voor alle rijbewijzen op professioneel vlak. Hieronder vallen bijvoorbeeld vrachtwagenrijbewijzen en buschauffeur examens. Ook de in veel beroepen verplichte code 95 nascholing valt onder het CBR.

De voornaamste taak van het CBR is een constante focus op verkeersveiligheid. Het verkeer verandert continu. Denk daarbij niet alleen aan verkeersregels, maar ook aan medisch inzicht, ontwikkeling op het gebied van voertuigen of nieuwe technieken en hulpmiddelen. Het CBR staat dan ook doorlopend in contact met de wetgever en andere instanties die betrokken zijn bij het dagelijkse verkeer.

Cursus heftruckchauffeur ARBO centrum
VCA certificaat voor veilig werken

Cursus in code 95 volgen?

Het CBR & ARBO centrum

Veel werknemers die werkzaam zijn in de vervoerssector of transport en logistiek branche, of die voor hun werk een bedrijfsvoertuig dienen te besturen, dienen te voldoen aan de code 95 nascholingseisen. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing.

 

 

ARBO centrum verzorgt als partner van het CBR code 95 trainingen waarmee chauffeurs kunnen voldoen aan de wettelijke eisen. Trainingen worden verzorgd door onze eigen ervaren docenten. Na het volgen van de code 95 nascholing wordt op de locatie van ARBO centrum het CBR Code 95 examen afgelegd.

vca

Geïnteresseerd in code 95 nascholing?

Of meer informatie ontvangen over de mogelijkheden?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen
zo spoedig contact op om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

Partners & certificeringen

CBR

Bij ons is het mogelijk om jouw code 95 uren te halen. Dit doen wij via het CBR.

FD Gazellen 2021

In 2021 is weer ARBO centrum
uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van heel Nederland. 

SBB

Ben jij opzoek naar een stage? Dit kan bij ons via het SBB. Bekijk bij het SBB onze stage mogelijkheden.

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.