EPT

Alles weten over EPT cursussen?

ARBO centrum heeft alle kennis over stapelaar cursussen in huis. Al deze kennis delen we maar al te graag met onze bezoekers. We hebben alles over EPT cursussen op een pagina gezet. Met een klik op onderstaande button ga je naar de pagina met EPT cursussen!

Wat kost een EPT certificaat?

Een EPT, elektrische pallettruck, is een bedrijfsvoertuig. De wet eist dat je moet kunnen aantonen dat je over de vaardigheden beschikt om een bedrijfsvoertuig veilig te besturen. Hoe doe je dit? Elk voertuig heeft zijn eigen certificaat. Door dit certificaat te behalen, toon je aan dat je aan de eisen uit de wet voldoet. Wil je dus een EPT gaan besturen, dan dien je het EPT certificaat te behalen. Dit is de beste manier om aan te tonen dat je een EPT mag besturen. Maar wat kost een EPT certificaat? Maak je geen zorgen: de kosten zijn prima te overzien. Bovendien zullen de meeste werkgevers de kosten voor hun rekening nemen. Bij ARBO centrum behaal je een EPT certificaat voor € 245,-. Dat is inclusief het doen van examen.

Wat kost een EPT certificaat en wat krijg ik hiervoor terug?

Bij ARBO centrum kun je een EPT cursus inclusief examen volgen voor € 245,-. (exclusief BTW). Wat je hiervoor terugkrijgt? Een officieel erkend certificaat met een geldigheid van vijf jaar. Wanneer jij je EPT certificaat haalt, zit je dus voor de komende vijf jaar goed.

 

Maar wat daarna? Wanneer je EPT certificaat bijna verloopt, kun je een EPT herhalingscursus volgen. In deze cursus wordt je kennis opgefrist en doe je opnieuw examen. Slaag je hiervoor, dan krijg je wederom een certificaat met een geldigheidsduur van vijf jaar. Wat kost een EPT herhalingscursus? Bij ARBO centrum slechts € 195,-. Ook het volgen van een cursus op zaterdag is mogelijk, tegen geringe meerkosten.

 

De cursus bestaat uit zowel theorie als praktijk. Op beide onderdelen doe je examen. Schrijf jij je in voor een cursus bij ARBO centrum, dan ontvang je een gratis cursusboek. Wij verzorgen cursussen op locaties door heel het land. Bij voldoende cursisten vanuit dezelfde organisatie kan er ook een groepscursus worden georganiseerd. Dit is mogelijk vanaf 12 personen voor € 795,- exclusief BTW.

Altijd een verstandige investering

Investeren in een EPT certificaat is altijd een verstandige investering. Hik je tegen de kosten aan? Bedenk je dan dat het niét hebben van een certificaat nog veel meer kosten met zich mee kan brengen. Blijkt na een calamiteit of tijdens een controle dat je geen geldig certificaat hebt, dan kan dat een flinke boete opleveren.

Heb je een vraag?
Maandelijks blog
overzicht ontvangen?

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Violierenplein 101
7329 DR Apeldoorn
Barendrecht
BarendrechtMeer informatie
Lees verder
Bijdorpplein 9-11
2992 LB Barendrecht
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Lees verder
Junostraat 6
2516 BR Den Haag
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Houten
HoutenMeer informatie
Lees verder
Wilgenkade 5
3992 LL Houten
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Sneek
SneekMeer informatie
Lees verder
Harmen Sytstrastraat 8a
8602 TM Sneek
Spijkenisse
SpijkenisseMeer informatie
Lees verder
Hofweg 1
3208 LE Spijkenisse
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Voor veel mensen in de logistieke sector een bekend begrip, maar toch is het een veel gestelde vraag. Wat is een EPT? EPT is de afkorting van elektropallettruck of elektrische pallettruck ook wel genoemd: motorpallettruck of elektrische pompwagen.

Lees meer

We geven je meteen maar het duidelijke en snelle antwoord: ja, een EPT certificaat is verplicht voor iedereen die een EPT wil besturen.

Meer lezen

Bij ARBO centrum behaal je een EPT certificaat vanaf € 199,-. Dat is inclusief het doen van examen.

Meer lezen

Inhoud accordeon

Net als voor de meeste andere voertuigen is de EPT certificaat geldigheid bepaald op 5 jaar.

Wie het EPT certificaat behaalt, hoeft zich dus vijf jaar lang geen zorgen te maken over de geldigheid hiervan. Wanneer het certificaat verloopt, zul je opnieuw examen moeten doen. Slaag je wederom, dan wordt de geldigheid van je certificaat met opnieuw 5 jaar verlengd.

Een EPT is over het algemeen een behoorlijk stuk groter dan een pompwagen. Aan de andere kant lijken ze wel sterk op elkaar en werken ze ogenschijnlijk hetzelfde. Hoe kan het dan dat je voor een EPT een certificaat nodig hebt en voor een pompwagen niet? Een EPT is een voertuig. Een pompwagen is dit niet.

Meer lezen

De minimale leeftijd voor het besturen van een EPT is 16 jaar.

Meer lezen

Inhoud accordeon

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe pas bij ons aan te vragen.
Een nieuw pasje kost €15,- excl. btw, het certificaat is ook digitaal verkrijbaar per mail. Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen