Rolsteiger basiscursus

Tijdens onze cursus ‘veilig werken met de rolsteiger’ leren wij je de richtlijnen, welke zijn vastgelegd in de Arbo-wet om veilig met een rolsteiger te werken. Ook gaan we praktisch aan de slag, we bootsen situaties uit het werkgebied van de cursist na en werken er naar toe dat de cursist, rekening houdend met de richtlijnen, veilig kan werken met de rolsteiger. Deze basiscursus is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring. 

Rolsteiger basiscursus

De rolsteiger opleiding begint met het theoriegedeelte. De ochtend wordt afgesloten met een theorie-examen.

 

Onderwerpen die onder andere worden besproken tijdens het theoriegedeelte:

 

  • (Arbo)wet- en regelgeving
  • Verantwoording
  • Opbouw van een rolsteiger
  • Begrippen
  • Werken met de rolsteiger

 

Na de theorie start het praktijkgedeelte met aansluitend een praktijkexamen. Tijdens het praktijkgedeelte passen we het theoriegedeelte toe. Er wordt veilig gewerkt met de rolsteiger. We halen voorbeelden uit de praktijk erbij en oefenen dit samen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een rolsteiger certificaat en een (digitale) ARBO-pas. Deze pas wordt binnen enkele werkdagen, digitaal, verzonden.

De cursus begint om 08:30 tot uiterlijk 12:30. Dit is afhankelijk van het aantal cursisten en de ervaring.

Rolsteiger basiscursus

175,- excl. btw

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over een rolsteiger incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Voor wie is de cursus ‘veilig werken met de rolsteiger’ bedoelt?

  • Geschikt voor iedereen die een rolsteigercertificaat wil halen
  • Inclusief (digitaal) certificaat en gebruik rolsteiger
  • Eendaagse cursus van 08.30 uur tot uiterlijk 12.30 uur
  • Certificaat 5 jaar geldig

 

Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn een geldig identiteitsbewijs en veiligheidsschoenen. De rest verzorgen wij. Lesmateriaal, certificaat en (digitale) ARBO pas zijn altijd inbegrepen.

Waarom de rolsteiger basiscursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Een rolsteiger is een mobiele steiger: een exemplaar dat verplaatst kan worden. Op die manier kan er op verschillende plekken mee worden gewerkt.

Lees meer

Voor veel rolsteigers geldt een maximale werkhoogte van 22 meter. Let wel: de werkhoogte verschilt van de platformhoogte. De platformhoogte is 2 meter lager dan de maximale werkhoogte. Smallere rolsteigers hebben vaak een maximale werkhoogte van 14 meter.

Lees meer

Hoeveel mensen mogen werken op een rolsteiger, is afhankelijk van het formaat van de steiger. Meer specifiek: de breedte hiervan. Per steigerdeel mag op een smalle rolsteiger maximaal 1 persoon werken, en op een brede rolsteiger mogen dit maximaal twee personen zijn.

Lees meer

De werkhoogte van een rolsteiger geeft aan op welke hoogte gewerkt kan worden. Anders dan je op basis van de naam misschien denkt, gaat het niet om de hoogte van de steiger zelf.

Lees meer

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Een van de belangrijkste eisen waar een rolsteiger aan moet voldoen, zijn eisen op het gebied van afmetingen. Een rolsteiger mag, afhankelijk van de breedte maximaal 22 of maximaal 14 meter hoog zijn. Ook moet je denken aan eisen qua opbouw en het verankeren van een rolsteiger. 

Lees meer

Inhoud accordeon

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe (digitale) pas bij ons aan te vragen.

Aanvragen van een nieuwe (digitale) pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Stabilisatoren voor een rolsteiger zijn verplicht vanaf een platformhoogte van 3,5 meter. Weet je niet precies het verschil tussen werkhoogte en platformhoogte? De hoogte van een rolsteiger wordt altijd gemeten gerekend vanaf het nul meterpunt van het pand.

Lees meer