Reachtruck basiscursus

De reachtruck basiscursus van ARBO centrum is een eendaagse cursus die wordt aangeboden op onze locaties door heel Nederland. Je wordt tijdens deze cursusdag zowel theoretisch als praktisch opgeleid. Dit certificaat is vijf jaar geldig binnen Nederland. Hierna kun je het certificaat weer verlengen met een herhalingscursus. 

Reachtruck basiscursus

De reachtruck basiscursus van ARBO centrum is een eendaagse cursus die wordt aangeboden op onze locaties door heel Nederland, waaronder in Zwolle, Venray, Ede en Eindhoven. Het is ook mogelijk een incompany training te volgen, waarbij onze instructeurs langskomen op jouw locatie om de reachtruck basiscursus te geven.

De reachtruck basiscursus begint om 08:30 tot maximaal 15:30. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de ervaring. Lunch zit inbegrepen.

Reachtruck basiscursus

295,- excl. btw

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over de reachtruck basiscursus?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

De inhoud van de eendaagse reachtruck basiscursus

De reachtruck basiscursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Eerst leer je de kennis die nodig is om de reachtruck veilig te kunnen bedienen en daarna ga je direct aan de slag om de geleerde kennis in de praktijk te brengen. Zowel het theoriegedeelte als het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen. Wanneer je beide examens succesvol afrondt, ontvang je je reachtruckcertificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig binnen Nederland. Om het certificaat te kunnen verlengen, moet je na vijf jaar een herhalingscursus volgen. Je legt dan in een dagdeel nogmaals een theoretisch- en praktijkexamen af.

Waarom de reachtruck basiscursus bij ARBO centrum volgen?

Vind een trainingslocatie bij jou in de buurt

De reachtruck basiscursus kun je zowel op doordeweekse dagen als op zaterdag volgen op een van onze locaties. Welke trainingslocatie ligt bij jou in de buurt? Met meer dan 30 locaties door Nederland is er altijd wel een in jouw omgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in voor onze reachtruck basiscursus.

Werken volgens de VCA richtlijnen

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Lees meer

Dat is een logische vraag die vaak gesteld wordt. Het antwoord op deze vraag is niet iedereen bekend. Het mag namelijk niet, al is dit niet direct wettelijk zo bepaald. Daarom behoeft dit antwoord enige uitleg. 

Lees meer

In veel magazijnen en warenhuizen rijden zowel heftrucks als reachtrucks rond. In tegenstelling tot heftrucks worden reachtrucks veel minder buiten gebruikt. Mag een reachtruck buiten gebruikt worden? Onder de juiste voorwaarden mag een reachtruck buiten gebruikt worden. Er moet dan voldaan worden aan enkele wettelijke eisen en de reachtruck moet hiervoor geschikt zijn.

Lees meer

Een reachtruck chauffeur verdient gemiddeld 2.045 euro bruto per maand. Dit is op basis van een fulltime werkweek. Het salaris kan echter best wel verschillen per chauffeur en per bedrijf. Zo ligt het minimum op ongeveer 1.740 euro per maand en het maximum op ongeveer 2.355 per maand.

Lees meer

Inhoud accordeon

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 12.00.

BHV: van 08.30 – 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30

Lees meer

Een duidelijk verschil tussen een reachtruck en een heftruck is de manier waarop je met deze voertuigen rijdt. Bij een heftruck zit je achter de lading, bij een reachtruck ernaast (wat zorgt voor een beter zicht). Hierdoor is een reachtruck tevens smaller en compacter dan een heftruck.

Lees meer

Een reachtruck certificaat is vijf jaar geldig. Dit geldt in de basis voor alle bedrijfsvoertuigen. Wanneer jij je certificaat haalt, hoef je dus gedurende vijf jaar niet opnieuw examen te doen. Met het certificaat toon je aan dat je capabel bent om het voertuig te besturen. 

Lees meer

Een reachtruck gebruik je voor het heffen en verplaatsen van ladingen. Reachtrucks worden in veel bedrijven gebruikt. Vooral in magazijnen en loodsen. 

Meer lezen

 

Inhoud accordeon

Voor de verschillende werktuigen gelden verschillende leeftijden. Hieronder een kort overzicht:

Minimale leeftijd om een heftruck, reachtruck, stapelaar, en EPT te besturen
Vanaf 16 jaar – certificaat, rijden onder structureel toezicht.
Vanaf 18 jaar – certificaat, zelfstandig werken

Minimale leeftijd om een hoogwerker te besturen
Vanaf 18 jaar

Voor alle werktuigen geldt dat de medewerker gedegen instructie gehad moet hebben, dit moet aantoonbaar zijn. Bijvoorbeeld met één van onze certificaten.

Minimum leeftijd VCA diploma
Met dit certificaat kunnen aannemers aantonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. VCA maakt de aannemers bewust van de veiligheid op de werkvloer. Je mag officieel werken vanaf je 14e , dus hanteert ARBO centrum voor de deelname aan een VCA cursus of examen, een minimale leeftijd van 14 jaar.

Minimum leeftijd BHV certificaat
De minimale leeftijd voor het volgen van een BHV basiscursus of BHV herhalingscursus is 16 jaar. Een BHV-diploma is bij ons 1 jaar geldig.

Lees meer

In een organisatie die zich aan de regels houdt en die waarde hecht aan de veiligheid van medewerkers, is een reachtruck certificaat verplicht. Een harde wettelijke verplichting is er niet. Toch staan veel werkgevers niet toe dat werknemers een reachtruck besturen zonder certificaat.

Lees meer

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe (digitale) pas bij ons aan te vragen.

Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen