Over ons

‘Het verhaal over het ontstaan van ARBO centrum
is een interessant en inspirerend verhaal’.

Veiligheidskundige - John van Haren

Geschiedenis.

De beginselen van ons bedrijf zijn al in 1997 ontstaan toen John van Haren als ondernemer begon als glazenwasser.
Het gevoel van vrijheid was heerlijk! Maar John is altijd erg ambitieus geweest en deze vrijheid proefde naar meer.
Het bedrijf is doorgeroeid naar JHD Specialistische Reiniging, een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf met medewerkers.  

‘Het laddertje’ moest inmiddels plaats maken voor een hoogwerker! Omdat het huren van een  hoogwerker in die tijd nog in de kinderschoenen stond besloot John zelf een hoogwerker aan te schaffen. Hierdoor werd JHD concurrerend t.o.v. zijn concurrenten.
Langzaamaan werd deze hoogwerker steeds vaker verhuurd. Je herkent het misschien wel, een van je vrienden heeft een aanhanger. Ga je dan zelf ook een aanhanger aanschaffen of gebruik je, die enkele keer dat je hem nodig hebt, de aanhanger van je vrienden?
De ondernemende John zag daar een kans in en voordat hij het zelf door had was daar het verhuurbedrijf geboren.

John verkocht het schoonmaakbedrijf en ging zich specialiseren in de verhuur van hoogwerkers. Hierdoor kwam er steeds meer de vraag van klanten naar certificaten voor het veilig werken met hoogwerkers. Mede daardoor is er een lespakket ontwikkeld. Dit lespakket is goedgekeurd door de inspectie SZW, het UWV en het CBR. Hierdoor kunnen wij in eigen beheer examens afnemen en certificaten verstrekken. Het begin van ARBO opleidingscentrum was een feit.

Het aanbod werd al snel uitgebreid met heftruck/reachtruck cursussen. Inmiddels beschikken we over 10 vestigingen verspreidt door het hele land en is het aanbod ook uitgebreid met diverse veiligheidstrainingen zoals BHV, VCA en NEN3140. Ook worden diverse cursussen compleet Engelstalig verzorgd. Ook worden er veel trainingen verzorgd bij bedrijven op locatie, de zogeheten incompany trainingen.

Waar staat ARBO centrum voor?

Anno 2018 is ARBO opleidingscentrum aan het uitbreiden naar, behalve opleiden, ook adviseren, certificeren, keuren en een eigen ARBO shop! Dit leidt tot een heuse naamsverandering: ARBO centrum!

ARBO centrum onderscheidt zich van soortgelijke bedrijven doordat het een totaalaanbieder is; alles is ondergebracht bij 1 adres. Eigen vestigingen voorzien van oefenruimtes met machines en materiaal waarbij cursisten optimaal kunnen oefenen.

Daarnaast heeft ARBO centrum een eigen showroom in Ede met een grote voorraad producten op het gebied van BHV, EHBO, PBM’s, veiligheidssignalering, brandblussers, etc. Alles voor de veiligheid in en om de locatie van de klant. Kom gerust eens langs bij onze hoofdvestiging in Ede!