Zelf een evacuatieplan maken is in sommige gevallen mogelijk. Elk bedrijf is verplicht om een evacuatieplan te maken. Bij bedrijfspanden die een eenvoudige layout hebben, is het vaak goed te doen om zelf een evacuatieplan te maken. Daarbij moet echter wel rekening worden gehouden met enkele belangrijke aspecten. Deze zullen wij in dit blog belichten. Met de juiste voorbeelden en kennis is het in veel gevallen zeker te doen om een evacuatieplan te maken dat aan alle eisen voldoet.

 

Bedrijven met een zeer groot pand, of een pand met complicerende factoren doen er verstandig aan om een evacuatieplan te laten verzorgen door een expert. Vanzelfsprekend kan ARBO centrum hierbij helpen. Is er sprake van twijfel, dan is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Op het gebied van veiligheid is het niet verstandig om gokjes te wagen of risico’s te nemen.

 

Zelf een evacuatieplan maken: waar moet op gelet worden?

 

Zelf een evacuatieplan maken is in bepaalde gevallen uitstekend te doen. Het is echter wel belangrijk dat dit op de juiste wijze gebeurt. Er moet namelijk aan bepaalde vereisten worden voldaan.

 

De plattegrond dient aan voorwaarden te voldoen en natuurlijk kloppend te zijn. Daarbij dient er ook altijd bepaalde informatie op de plattegrond te worden gegeven. Zaken als de huidige locatie van de lezer, een noordpijl, schaalindicatie, vluchtweg, nooduitgang, noodnummer, legende, grondplan, liggingsplan, belangrijke ruimtes en lokalen, bepaalde objecten en blusmiddelen moeten worden aangegeven op het evacuatieplan.

Ook is het belangrijk dat de juiste, universele pictogrammen worden gebruikt.

 

Een specialist inschakelen

 

Vaak blijkt zelf een evacuatieplan maken te tijdrovend of te moeilijk. Daarom kan ook een specialist worden ingeschakeld. ARBO centrum staat klaar voor bedrijven die behoefte hebben aan het laten maken van een evacuatieplan. Met behulp van onze specialisten weet men zeker dat er een evacuatieplan ontstaat dat aan alle eisen voldoet en bovendien duidelijk is voor alle aanwezigen.

Bericht delen:

Graag telefonisch contact met een van onze medewerkers?

Verder lezen?