Het besturen van een heftruck of reachtruck brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Je bestuurt immers een zwaar en krachtig voertuig. Iedereen zal begrijpen dat je niet zomaar achter het stuur van een hef- of reachtruck kunt kruipen. Hoe leer je veilig werken met de heftruck en reachtruck en wat houdt dit precies in? Veiliger werken met de heftruck en reachtruck begint met het behalen van je heftruck certificaat of reachtruck certificaat. Of, indien je ze allebei gaat besturen: beide certificaten. Inderdaad: ondanks dat beide voertuigen veel op elkaar lijken, heb je voor beide een eigen certificaat nodig.

Wat houdt veilig werken met de heftruck en reachtruck in?

Veilig werken met de heftruck en reachtruck houdt meer in dan alleen het voertuig veilig kunnen besturen. Natuurlijk is het belangrijk om goede voertuigbeheersing te hebben en te weten hoe alles werkt. Dat leer je dan ook. Echter: het draait vooral om weten hoe je de heftruck of reachtruck dient te gebruiken in de werkomgeving, wat kan en wat niet kan en wat de risico’s zijn. Hoe jij omgaat met het voertuig is bepalend voor de veiligheid van collega’s en andere aanwezigen.

Hoe je veiligheid leert in een cursus

Door een heftruck cursus of reachtruck cursus te volgen bij ARBO centrum, leer je wat het inhoudt om het voertuig veilig te besturen. Je leert dus niet slechts om te rijden met het voertuig; je leert er ook alles over regelgeving, het heffen van lasten en veiligheid op de werkvloer.

 

Door een cursus te volgen, behaal je het officiële certificaat. Wil je beide voertuigen kunnen besturen, dan kun je kiezen voor een gecombineerde cursus. Hiermee haal je in één keer zowel het heftruck certificaat als het reachtruck certificaat. Zeer handig (en noodzakelijk) in bedrijven waarbij met beide voertuigen wordt gewerkt.

Schrijf je direct in

ARBO centrum heeft meer dan 30 cursuslocaties door het hele land. Er is dus altijd een locatie dicht bij jou in de buurt. Schrijf je direct in om snel je certificaat te kunnen behalen.

Bericht delen:

Heb je een vraag?
Maandelijks blog
overzicht ontvangen?

Verder lezen?