De voordelen van een beheerder brandmeldinstallatie

Met een brandmeldinstallatie kun je eerder hulp inschakelen bij brand. De installatie kan bovendien gekoppeld worden aan diverse systemen, zoals rookmelders en sprinklerinstallaties. Kortom: een brandmeldinstallatie biedt je veel voordelen. Dat geldt ook voor het hebben van een beheerder brandmeldinstallatie.

waarom beheerder brandmeldinstallatie

Scroll om verder te lezen >>

Volg de cursus beheerder brandmeldinstallatie!

Je voldoet aan je wettelijke verplichtingen

Voordat we enkele voordelen van een beheerder brandmeldinstallatie belichten: het is belangrijk om te weten dat het hebben van een beheerder verplicht is. Het is heel eenvoudig: ben je verplicht om een brandmeldinstallatie te hebben? Dan ben je ook verplicht om een beheerder brandmeldinstallatie te hebben. Dit is een medewerker vanuit de organisatie die je op kunt leiden.

Goede werking gegarandeerd dankzij periodieke controles

Een van de grootste voordelen van het hebben van een beheerder brandmeldinstallatie is de waarborg van een goede werking. De beheerder brandmeldinstallatie voert namelijk  periodieke controles en taken uit. Sommige van deze taken dienen maandelijks plaats te vinden. Andere om de paar maanden. Dankzij deze regelmatige controles wordt ervoor gezorgd dat de brandmeldinstallatie altijd goed werkt. Ook kunnen eventuele fouten of defecten snel aan het licht komen en worden opgelost.

Altijd een contactpersoon die snel kan handelen

De beheerder brandmeldinstallatie is niet alleen de hoofdverantwoordelijke voor het brandmeldinstallatie systeem. Hij of zij is ook de primaire contactpersoon in geval van nood. Door een beheerder brandmeldinstallatie aan te wijzen weet je zeker dat een gespecialiseerde medewerker is. Iemand met verstand van zaken is die snel kan schakelen bij calamiteiten. Hij of zij is ook de eerste contactpersoon voor de hulpdiensten.

Behaal je BBMI certificaat

Om beheerder brandmeldinstallatie te worden dien je je BBMI certificaat te behalen. Dit kan door het volgen van de cursus beheerder brandmeldinstallatie. Wil jij beheerder worden? Schrijf je dan snel in voor een cursus van ARBO centrum. Je leert dan van een ervaren docent alles wat je moet weten. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9. Zij behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. Met cursus locaties door heel het land is er altijd een locatie bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

Rookmelder Smartwares RM218

Rookmelders

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Noodverlichting

Brandpreventie pakketten

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?