Alle NEN 3140 cursus

NEN 3140 VOP basiscursus

NEN 3140 VOP basiscursus bij ARBO centrum 

Werknemers van bedrijven die werken met of aan elektrotechnische installaties moeten op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s die de werkzaamheden met zich meebrengen. De NEN 3140 VOP basiscursus is bedoeld voor iedereen die eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uitvoert. Als vervolg op de NEN 3140 VOP basiscursus is het mogelijk de herhalingscursus te volgen.

Wat is een VOP?

Alle wettelijke verplichtingen omtrent het werken met elektrotechnische installaties worden samengevat in de norm NEN 3140. Na het volgen van de NEN 3140 VOP basiscursus bent u in staat onder begeleiding of toezicht van een Vakbekwaam Persoon (VP) elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren: u wordt benoemd tot Voldoende Onderricht Persoon (VOP).

Inhoud van de NEN 3140 VOP basiscursus

De NEN 3140 VOP basiscursus duurt één dag. Tijdens deze cursusdag leren onze gecertificeerde instructeurs je alle gevaren en risico’s die je moet kennen om veilig eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uit te kunnen voeren. Ook leer je de gevaren en risico’s zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je de basiscursus succesvol afrondt, ontvang je een certificaat en ARBO pas. Deze documenten zijn drie jaar geldig.

Volg de basiscursus op een locatie bij jou in de buurt

De trainingslocaties van ARBO centrum bevinden zich door heel Nederland. Zo is er altijd wel een trainingslocatie bij jou in de buurt. Ontdek op onze website op welke locatie jij je NEN 3140 VOP basiscursus kunt volgen. Heb je vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar je vragen te beantwoorden.