Welke keuringsstickers voor elektrisch gereedschap?

Organisaties zijn verplicht om periodieke keuringen uit te voeren aan elektrisch gereedschap dat door medewerkers wordt gebruikt. Dit is uiteraard om ervoor te zorgen dat medewerkers met goed en veilig gereedschap werken. Werkgevers en opdrachtgevers zijn ertoe verplicht om hiervoor te zorgen. Maar welke keuringsstickers voor elektrisch gereedschap zijn nodig? Technisch gereedschap dient volgens de NEN3140 norm gekeurd te worden. Na keuring wordt het gereedschap voorzien van bijbehorende stickers.

NEN3140 keuringsstickers

Keuringen aan elektrisch gereedschap mogen alleen worden verricht door gecertificeerde NEN3140 keurmeesters. Is een apparaat goedgekeurd, dan kan dit worden getoond met een officiële keuringsstickers. Deze NEN3140 keuringsstickers mogen alleen worden aangebracht indien er goedkeuring is gegeven van een NEN3140 keurmeester. Wordt een apparaat gekeurd door een niet-officiële keurmeester, dan mag deze sticker ook niet gedragen worden.

 

Mocht er controle plaatsvinden dan moeten organisaties kunnen aantonen dat elektrisch gereedschap voorzien is van een geldige keuring volgens de NEN3140 norm. Kan dit niet, dan is de organisatie in overtreding en zal er een boete volgen.

 

De keuringssticker toont altijd tot wanneer de keuring geldig is. Ook wordt er een uniek nummer aan het gereedschap toegekend. Dit nummer is op de sticker vermeld, maar wordt ook in het gereedschap gegraveerd. Verder wordt er een officieel NEN3140 certificaat afgegeven waarin de datum en het nummer ook staan vermeld. Op deze manier kan altijd bewezen worden dat het gaat om een goedgekeurd apparaat met een keuring die nog geldig is.

Keuringsstickers voor elektrisch gereedschap bestellen

In de ARBO winkel webshop kunnen keuringsstickers voor elektrisch gereedschap worden besteld. Het betreft uiteraard goedgekeurde NEN3140 keuringsstickers. Ze zijn verkrijgbaar op rol, in diverse aantallen. Ook is het mogelijk om keuringsstickers voor elektrisch gereedschap inclusief eigen logo te bestellen. De stickers zijn verkrijgbaar in diverse formaten en vormen zodat ze altijd goed geplakt kunnen worden op het betreffende gereedschap. De keuringsdatum is duidelijk afleesbaar. 

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.