Wat is een conducteurstang?

Een conducteurstang wordt ook wel een keuringssticker tang of keurmeester kniptang genoemd en is een speciaal soort tangetje dat in uiteenlopende situaties wordt gebruikt om maanden, jaren of andere data aan te duiden op een keuringssticker of andere labels en producten.

 

Een conducteurstang wordt ook wel een keuringssticker tang of keurmeester kniptang genoemd en is een speciaal soort tangetje dat in uiteenlopende situaties wordt gebruikt om maanden, jaren of andere data aan te duiden op een keuringssticker of andere labels en producten. Een dergelijke sticker geeft doorgaans aan wanneer een bepaald product vervalt of wanneer een bepaald document of product werd goedgekeurd. Een conducteurstang is vooral van toepassing binnen professionele en industriële situaties. Conducteurstangen komen in talloze formaten en types, maar allemaal hebben ze hetzelfde doel. De verschillende modellen kunnen variëren op het vlak van knipafstand (die tot wel 5 centimeter lang kan zijn) of de doorsnede van het gemaakte gaatje (bijvoorbeeld 3 mm). Ook zijn er verscheidene opties qua materiaal, maar de meeste tangen zijn vervaardigd uit staal.

Toepassingsmogelijkheden van de conducteurstang

Zoals vermeld worden kniptangen doorgaans gebruikt in zakelijke of industriële situaties. Hiermee kan bijvoorbeeld een keuringssticker of controlelabel geknipt worden. Na de betreffende keuring knipt men de datum in de gebruikt sticker én het product waar het om gaat. Het voordeel van het gebruik van zo’n tang is dat meteen zichtbaar is welke datum van toepassing is bij controle.

 

Enkele voorbeelden van producten waar men dergelijke stickers kan vinden, zijn brandhaspels, brandblussers en bijvoorbeeld zware machines, vorkheftrucks en liften. Ook voor kleinschalige controles worden conducteurstangen gebruikt. Denk maar aan entreekaarten, abonnementen en strippenkaarten. Het voordeel van een kniptang in deze situaties is dat het betreffende product niet opnieuw gebruikt kan worden, waardoor het risico op fraude veel kleiner is. Hoogwaardige kniptangen kunnen niet alleen gaatjes knippen in papier en karton, maar ook in hardere materialen als plastic!

Extra voordelen van een keurmeester kniptang

Naast de bovenstaande gebruiksvoordelen van een keuringssticker tang zijn er nog enkele andere voordelen aan het gebruik van zo’n tang verbonden. Zo zijn de tangen uit stevig staal vervaardigd, waardoor ze lang meegaan en bestand zijn tegen roest. De meeste modellen hebben een zogenaamde nekdiepte van 30 mm, waardoor het bereik erg groot is.

 

Ook de lengte van de tang in kwestie brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo bestaan er modellen van 125 mm lang, die hierdoor gemakkelijk opgeborgen kunnen worden in een gereedschapskoffer of zelfs gewoon een jaszak of broekzak. Ideaal als men vaak van plaats moet veranderen, bijvoorbeeld bij het controleren van tickets op de trein of een keuring. Het kleine formaat van een keuringssticker tang maakt het ook gemakkelijker om deze aan een ketting of keyvord vast te hangen. Dit is mogelijk dankzij een opening bij het handvat van de tang. Kortom, een keuringstang is een handig hulpmiddel dat lang meegaat, weinig plaats nodig heeft en betrouwbaar werk levert.

 

Keurmeester tangen bij Arbowinkel.nl komen in verscheidene formaten en types, maar altijd wordt de beste kwaliteit en duurzaamheid geboden. Daarbij zijn de tangen verkrijgbaar voor een voordelige prijs. Wil je zelf een keurmeester kniptang kopen? Ontdek dan het aanbod aan kniptangen bij Arbowinkel.nl.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.