Welk bedrijf mag een EHBO-koffer keuren?

De keuring van een EHBO-koffer is in het bedrijfsleven wettelijk verplicht. Maar welk bedrijf mag eigenlijk een EHBO koffer keuren? En waar moet je allemaal rekening mee houden? We vertellen je er graag alles over.

 

Wist je bijvoorbeeld dat het verplicht is om deze keuring (in de meeste gevallen) jaarlijks plaats te laten vinden? En weet jij waar je in het bijzonder op moet letten? Lees er alles over.

Welk bedrijf mag een EHBO-koffer keuren?

Voor bedrijven is het wettelijk verplicht om de inhoud van een EHBO-koffer te laten  controleren. Dit is zo vastgesteld in de Arbowet. Het wordt zelfs aangeraden om één keer per half jaar de check te doen en ook bij te vullen. Zo voorkom je dat je misgrijpt in geval van calamiteiten.

 

Buiten het feit dat het in strijd is met de Arbowet, is misgrijpen in een noodsituatie natuurlijk ondenkbaar en onacceptabel. Daarnaast voorkom je met een (half)jaarlijkse check dat er zaken zijn die niet meer houdbaar zijn, zoals steriele gaasjes, pleisters, watten en snelverband. Allemaal zaken die ongemerkt over de datum gaan. Was jij je hiervan bewust?

 

Ook kan het zijn dat voor bepaalde branches een extra zaken aangevuld dienen te worden. Denk daarbij aan de volgende branches:

  • BHV: bijvoorbeeld splinterpincet, reddingsdeken.
  • Kinderen: bijvoorbeeld reddingsdoekjes, tekenpincet.
  • Horeca: bijvoorbeeld blauwe pleisters.
  • Sport: bijvoorbeeld coldpacks en zwaluwstaartjes.

 

In welke branche je ook zit, misgrijpen is geen optie. Alles moet aanwezig zijn om in geval van nood de juiste eerste hulp te kunnen verlenen. Een jaarlijkse check, en bij voorkeur een halfjaarlijkse, is hierbij essentieel. De check laat je het beste doen door een gecertificeerd bedrijf, zo voorkom je dat je zelf iets over het hoofd ziet.

EHBO-koffer keuren?

Neem geen risico en laat het keuren en aanvullen van je verbandtrommels over aan een professional. Volledig ontzorgd en volledig uitgerust, in alle gevallen. ARBO Centrum heeft alles in huis voor een (half)jaarlijks controlemoment en is uiteraard een gecertificeerd bedrijf. Vraag nu een offerte aan of neem contact met ons op.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou