Wat is een vingerbob?

Een vingerbob is een vingerverband. Met een vingerbob verbind je razendsnel een snee of wondje op lastige plekken aan je vinger. Een ander woord voor vingerbob is vingercondoom. Het is een heel handig alternatief voor een pleister.

Hoe gebruik je de vingerbob?

De vingerbob gebruik je als een regulier condoom. Vandaar de naam vingercondoom. De vingerbob is voorgerold. Een daardoor makkelijk aan te brengen. Rol de vingerbob om je vinger heen, draai deze om en rol vervolgens het bovenste gedeelte af. Een schaar of hechtpleister heb je niet meer nodig.

Veiligheid en gemak

Als je weleens een sneetje of wondje hebt gehad op een lastige plek op je vinger, dan weet je hoe lastig het is om een pleister te plakken. En zit ie eindelijk goed, dan verschuift ie weer. Of hij gaat er weer af. Met een vingerbob kan je gewoon je handen en vingers gebruiken en dus ook normaal blijven doorwerken.

Een vingerbob omhult je hele vinger en biedt daarmee optimale bescherming tegen vuil. De binnenkant van de vingerbob is gemaakt van zacht katoen, ventilerend en werkt als een pleister.

Witte en blauwe vingerbobs

Er zijn witte en blauwe vingersbobs. Witte vingerbobs zijn voor algemeen gebruik.

Blauwe vingerbobs worden vooral gebruikt in de voedselindustrie. Dit is verplicht volgens de HACCP-wetgeving. Mocht een vingerbob per ongeluk in voedsel terechtkomen, dan moet dit meteen zichtbaar zijn. Dit geldt uiteraard ook voor pleisters.

Ideaal voor kinderen

Heeft je kind zich bezeerd aan zijn of haar vinger? Gebruik dan de vingerbob. Want de vingerbob is prettiger voor kinderen. Geen gedoe met pleisters die moeten worden afgeknipt en vervolgens niet blijven plakken. De vingerbob is in no time aangebracht. En jij houdt meer tijd over om je kind te troosten. En met de vingerbob kan je kind meteen weer heerlijk buiten spelen.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.