Waarom een EHBO koffer laten keuren?

Je denkt misschien: met voldoende EHBO koffers ben ik veilig. Dat is in principe ook zo. Wanneer je zorgt voor voldoende EHBO koffers met de juiste inhoud (de artikelen die in jouw omgeving nodig kunnen zijn), voldoe je aan belangrijke eisen op het gebied van veiligheid. Maar laat je jouw koffers wel voldoende keuren? Waarom zou je een EHBO koffer laten keuren? Lees verder, want er zijn zeker goede redenen voor.

Is de inhoud nog wel bruikbaar?

Je staat er misschien niet bij stil, maar ook de inhoud van een EHBO koffer kan een maximale houdbaarheidsdatum hebben. Dit betekent natuurlijk niet meteen dat producten die over de geadviseerde datum zijn meteen waardeloos geworden zijn. Hun optimale werking kan alleen niet meer gegarandeerd worden. En dat is natuurlijk wél wat je wilt. En wat nodig is. Door je EHBO koffer te laten keuren zorg je ervoor dat de kwaliteit van de inhoud gewaarborgd is.

Is de koffer nog wel compleet?

Zeker in bedrijven met veel medewerkers kan het gebeuren dat EHBO koffers worden gebruikt en dat het gebruik niet (goed) wordt bijgehouden. In principe ben je zelf natuurlijk verantwoordelijk voor het tijdig aanvullen van de inhoud. Maar het is begrijpelijk dat dit in bedrijven met meerdere koffers en veel medewerkers als snel lastig wordt. Tijdens een keuring van de EHBO koffer wordt deze uiteraard ook gecontroleerd op volledigheid. Artikelen die verbruikt zijn of waarvan de voorraad laag is, worden weer bijgevuld. Zo ben je verzekerd van volledig een veilige koffers.

Je maakt gewoon een goede indruk

Medewerkers willen werken in een veilige omgeving. Het is voor iedereen fijn om te zien dat hun werkgever veiligheid serieus neemt. Met een gekeurde EHBO koffer geef je een goed signaal af. Helemaal wanneer je met een keuringssticker laat zien dat de koffer is goedgekeurd.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou