Waar op te letten bij EHBO koffers?

Een EHBO koffer is een belangrijke aanschaf. Een EHBO koffer is namelijk letterlijk het eerste waar je naar grijpt bij een ongeval of calamiteit. Met een goede koffer in huis (of in het bedrijf, natuurlijk) kun je slachtoffers goed behandelen en (ernstig) letsel voorkomen. Maar: waar op te letten bij EHBO koffers? Want je wilt namelijk wel dat deze echt effectief zijn. In deze blog nemen wij door wat belangrijk is.

Waar op te letten bij EHBO koffers? Stap 1: kies de juiste

Wanneer jij je afvraagt: waar op te letten bij EHBO koffers, is het belangrijk dat je begint bij het begin,. Uiteraard: elke EHBO koffer is beter dan helemaal niets, maar verschillende omgevingen en toepassingen vragen om verschillende koffer. Dit heeft vooral te maken met andere omstandigheden en behoeften. Natuurlijk kennen alle koffers voor een deel een algemene inhoud, maar veel koffers zijn ook voorzien van speciale artikelen. Je kunt je namelijk vast wel voorstellen dat de inhoud van een EHBO koffer voor een kinderopvang er anders uitziet dan die van een EHBO koffer in een werkplaats. ARBO winkel verkoopt EHBO koffers voor diverse sectoren. Kies altijd voor een koffer die bij jouw sector past.

De juiste hoeveelheden

De inhoud van een EHBO koffer is niet alleen belangrijk met het oog op het soort artikelen; ook de hoeveelheid is van belang. Kies voor een doos die groot genoeg is, of bestel meerdere exemplaren. Eventueel kun je bepaalde artikelen ook los nabestellen. Denk aan pleisters. In een omgeving waar veel behoefte is aan pleisters, zoals een kinderopvang of school, wil je niet elke keer de koffer open hoeven te maken. Losse pleisterdispensers zijn dan wellicht handig.

Denk na over plaatsing

Wanneer je een EHBO koffer aanschaft, is het goed om direct na te denken over de plaatsing hiervan. Waar ga je deze plaatsen? Of hang je hem aan de muur? Waar je ook voor kiest: zorg ervoor dat de koffer eenvoudig te vinden en te pakken is.

Waar je op moet letten na de aanschaf

Heb je eenmaal een EHBO koffer in huis, dan is het verstandig om de houdbaarheid en volledigheid van de inhoud goed te controleren. Voor bedrijven is een periodieke controle verplicht, voor particulieren niet. Als particuliere gebruiker is het raadzaam om zelf herinneringen in te stellen om de koffer te controleren.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou