Waar hang je een EHBO kist op?

Met een goede EHBO kist zorg je voor veiligheid. Op de werkvloer of thuis. Je hebt hiermee de spullen in huis om de juiste zorg te bieden bij een ongeluk. Het spreekt voor zich dat de kist niet alleen dient te beschikken over de juiste inhoud, maar dat deze ook op een goede plek moet worden opgehangen. Opgehangen, inderdaad: dat is beter dan ergens wegstoppen in een kast. Maar dan nog: waar hang je een EHBO kist op?

Waar hang je een EHBO kist op in het bedrijf?

Het is verstandig om na te denken over een goede, strategische locatie voor het ophangen van de EHBO kist binnen het bedrijf. Een centrale plek is een goede plek. Het gaat er namelijk om dat je vanaf de plek met de EHBO kist snel bij een slachtoffer bent. Of andersom: dat wanneer je bij een slachtoffer bent, je niet eerst het hele bedrijf door moet rennen op zoek naar de kist.

 

Dit geeft direct stof tot nadenken: een enkele EHBO kist is vaak niet voldoende. Zorg indien nodig voor EHBO koffers op meerdere strategische plekken. Denk daarbij aan een centrale hal, maar ook bijvoorbeeld in de buurt van ruimtes met een verhoogd gevaar op een ongeval, zoals in een werkplaats.

Hang de kist altijd op een duidelijk zichtbare plek op ooghoogte op. Zo kan iedereen de kist zien en direct pakken.

Waar hang je een EHBO kist op in huis?

In huis geldt hetzelfde: zorg voor een makkelijk en snel toegankelijke, centrale plek. Het is begrijpelijk dat je de EHBO kist niet in je woonkamer of hal in het zicht hangt. Een voorraadkast is een prima plek, maar zorg er wel voor dat de kist direct zichtbaar is en gepakt kan worden.

 

Ook in huis kun je nadenken over meerdere kisten. Het gaat erom dat je snel met de EHBO kist bij een slachtoffer kunt zijn. Denk dus goed na over een strategische plek op eventuele meerdere verdiepingen.

Al een goede EHBO kist in huis?

Heb je nog geen goede EHBO kist in huis? Bekijk direct het aanbod van ARBO winkel voor een kist die bij je behoeften past.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

BHV cursus kosten

BHV cursus kosten Wil jij BHV’er (bedrijfshulpverlener) worden, dan lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van het bedrijf. Bovendien profiteer je privé ook

Lees verder »