Pleisters voor vingers

Vingers zijn soms lastige plekken om goed pleisters te plakken. Toch zijn dit de plekken waar pleisters vaak nodig zijn. Zijn er dan geen goede pleisters voor vingers? Die zijn er zeker wel. Bij ARBO centrum koop je handige vinger pleisters in verschillende soorten en maten. Lees verder om te zien welke mogelijkheden je hebt.

Speciale vinger pleisters

Ben je op zoek naar speciale vinger pleisters, dan is er een product dat je waarschijnlijk nog niet kent: de vingerbob. De vingerbob is een buisvormig vingerverband dat speciaal is gemaakt om een wond op je vinger goed te beschermen. Je rolt het verbandje eenvoudig af over je vinger. Naast dat je vinger uitstekend beschermd is, is dit ook een hygiënische oplossing. De vingerbob is er zelfs in blauwe uitvoering, speciaal voor mensen die met voedingsmiddelen werken. Ook heb je veel bewegingsvrijheid en kun je jouw vinger gewoon blijven gebruiken.

Reguliere wondpleisters die geschikt zijn voor je vingers

Naast de vingerbob zijn er ook reguliere wondpleisters die geschikt zijn voor je vingers. Je kunt diverse soorten kant en klare pleisters kopen. Misschien is het handig om pleisters op rol te kopen. Deze textiel pleisters dragen comfortabel en zijn op de gewenste maat te knippen. Dat is wel zo handig wanneer het bijvoorbeeld gaat om een sneetje op je vingertop of ergens tussen je vingers in. Juist bij je vingers heb je soms behoefte aan een smalle pleister.

 

Naast textiel pleisters op rol, kun je natuurlijk ook kant en klare pleisters in diverse maten kopen. Je hebt daarbij keuze uit textiel pleisters en plastic pleisters. Plastic pleisters zijn zeer geschikt als vingerpleisters. Textiel pleisters dragen weliswaar comfortabeler en blijven wat beter op hun plek; plastic pleisters mogen nat worden en kunnen zelfs gedragen worden in het water. Bijvoorbeeld tijdens het zwemmen.

 

Wil je goede pleisters voor vingers kopen? Let dan vooral op het formaat. Kies pleisters die niet te lang zijn. Een wond op je vinger is vaak klein. Een pleister die te lang is, draagt dan niet comfortabel.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou