Pleister vingertop

Je vingers zijn delen van je lichaam waar je relatief snel een wondje of snee op kunt lopen. Je gebruikt je handen voor bijna alles. Een pleister op je vingertop is de simpele oplossing bij een klein wondje. Maar is het echt zo simpel?

Een pleister op je vingertop? Dat wordt soms knippen

Afhankelijk van waar je precies op je vingertop een pleister moet plakken, moet je soms een beetje handig knippen. Bevindt de wond zich aan de achterkant van je vingertop, of aan de zijkant, dan is de pleister eenvoudig te plakken. Je kunt hem simpelweg om je vinger heen wikkelen.

 

Wanneer je een wondje bovenop je vingertop hebt, dan is dat een ander verhaal. Je kunt de pleister dan niet om je vinger heen wikkelen, maar moet deze er overheen plakken. Je zult waarschijnlijk de pleister in de lengterichting moeten bijknippen, om te voorkomen dat deze te breed is voor je vinger en oncomfortabel gaat dragen. Een pleister op zo’n plek draagt vaak nogal rottig. Is er geen andere optie? Die is er wel: de vingerbob.

Ken je de vingerbob al?

Ken je de vingerbob al? Dit is een ontzettend handig alternatief voor een pleister. De vingerbob is speciaal ontworpen om te dragen over de vinger. Het is een licht elastische en comfortabel dragende huls die je over je vinger heen afrolt. Hij zit een stuk gemakkelijker dan een pleister, is eenvoudiger aan te brengen en je kunt je hand en vingers gewoon blijven gebruiken. Probeer ‘m eens en bestel de vingerbob in de webshop van ARBO winkel.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou