Op welke manieren kan ik me voorbereiden op een BHV cursus?

Ga je een BHV cursus volgen? En wil je graag voorbereid met de cursus starten? Dat kan met de BHV cursus online. Zo wen je alvast aan de stof die behandeld gaat worden. De BHV cursus online is een prima voorbereiding op de fysieke cursus BHV.  Tijdens online de cursus leer je door middel van interactieve leesmodules. Daarna kan je onbeperkt oefenen met BVH kennistoetsen en proefexamens.

Helemaal in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Heb je je voorbereid met de online cursus? Dan is het tijd voor de praktijk.

Wat is een BHV cursus?

Volgens de Arbowet is het verplicht dat in iedere organisatie één of meer medewerkers BHV-er zijn. Tijdens een BHV cursus word je opgeleid tot bedrijfshulpverlener (BHV). Na de cursus beschik je over alle benodigde kennis en vaardigheden om BHV-taken uit te voeren.

Moet je voorbereiden op de cursus?

Voorbereiden op de BHV cursus is niet verplicht. Tijdens de cursus leer je alles wat je weten moet. Je start de cursus alleen misschien met net wat meer zelfvertrouwen wanneer je al voorbereid bent.

 

Waarom is een BHV-er verplicht?
Een BHV-er kan levens redden. Tijdens de cursus leer je niet alleen EHBO, je leert ook levensreddend handelen, het blussen van branden en het evacueren van je collega’s en bezoekers.

Tijdens een calamiteit zorg jij ervoor dat er zo adequaat mogelijk wordt gehandeld, je instrueert collega’s en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. BHV-er zijn is een belangrijke functie, want je collega’s vertrouwen op jou bij ongelukken, noodgevallen en andere gevaarlijke situaties en calamiteiten.

Wat leer je op de BHV praktijkcursus?

De BHV cursus duurt één dag en bestaat uit een aantal vast onderdelen:

  • Het verlenen van eerste hulp; 
  • Levensreddend handelen;
  • Reanimatie;
  • Evacueren; 
  • Het bestrijden van branden.

 

Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat. Daarna volg je ieder jaar een herhalingscursus. Tijdens deze herhalingscursus wordt je kennis opgefrist en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou