Li-lon heftrucks

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Hoe kun je vergroenen? Dat is in alle sectoren een vraagstuk, maar natuurlijk helemaal in sectoren waarin gebruik wordt gemaakt van zware bedrijfsvoertuigen, zoals heftrucks. Nu rijden lang niet alle heftrucks meer op fossiele brandstoffen. Steeds meer organisaties zijn de afgelopen jaren overgestapt op elektrische heftrucks. Groener, maar niet in alle gevallen een vooruitgang op het gebied van praktische bruikbaarheid. De nieuwste generatie heftrucks brengt hier verandering in: Li-Ion heftrucks. Dit zijn heftrucks die zijn uitgerust met Lithium-Ion accu’s. Deze kenmerken zich door een zeer hoge capaciteit.

Het voordeel van Li-Ion heftrucks

Veel bedrijven willen wel overstappen naar meer duurzame heftrucks, maar dit is voor hen lange tijd niet (voldoende) rendabel geweest. Heftrucks moeten namelijk in veel gevallen grote delen van de dag worden ingezet. Met heftrucks die rijden op fossiele brandstoffen is dit geen probleem: je kunt deze zo bijtanken. Met oudere generaties elektrische heftrucks is dit wel vaak een uitdaging: je hebt slechts een beperkte accucapaciteit en opladen neemt vaak veel tijd in beslag.

 

Li-Ion heftrucks boeken op dit punt een belangrijke vooruitgang. Niet alleen is de accucapaciteit van Li-Ion heftrucks hoger; ook de laadsnelheid is er enorm op vooruitgegaan. Dit betekent dat je Li-Ion heftrucks snel kunt opladen, maar ook tussentijds kunt bijladen om ze zo de hele dag te kunnen blijven gebruiken. Bovendien zijn Li-Ion heftrucks ook nog eens groener dan oudere generaties elektrische heftrucks omdat de accu’s minder schadelijk zijn en beter gerecycled kunnen worden.

ARBO centrum gebruikt Li-Ion heftrucks

ARBO centrum is zelf ook overtuigd geraakt van Li-Ion Heftrucks. Zo hebben wij onlangs onze vloot heftrucks vervangen door Li-Ion heftrucks van de nieuwste generatie. 

Belasten zoals gewend

Wat natuurlijk ook van belang is bij deze heftrucks, is hun belastbaarheid en hefcapaciteit. Wat dat betreft hoef jij je geen zorgen te maken: ook Lithium-Ion heftrucks kun je belasten zoals je gewend bent.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou