Hoeveel EHBO koffers heb ik nodig?

De veiligheid en het welzijn van medewerkers zijn voor elk bedrijf van cruciaal belang. Eén belangrijk aspect daarvan is het hebben van voldoende en goed uitgeruste EHBO-koffers op de werkplek. De vraag die echter vaak rijst, is: “Hoeveel EHBO-koffers heb ik nodig?” Laten we eens kijken hoe je die vraag voor jouw bedrijf kunt beantwoorden.

De grootte van het bedrijf en aantal werknemers

Eén van de meest basale factoren die bepaalt hoeveel EHBO-koffers je nodig hebt, is het aantal werknemers. In Nederland schrijft de Arbowet voor dat er altijd een EHBO-koffer binnen handbereik moet zijn. Dit betekent dat, afhankelijk van de grootte van je bedrijf, één koffer misschien niet genoeg is.

 

Als je bedrijf meerdere verdiepingen of gebouwen heeft, moet je er minimaal zorgen dat er op elke locatie een EHBO-koffer beschikbaar is.

De aard van het werk

Het soort werk dat in jouw bedrijf wordt uitgevoerd, heeft ook invloed op hoeveel EHBO-koffers je nodig hebt. Werk je in een industrie met een hoger risico op letsel, zoals de bouw of de productie, dan heb je mogelijk meer koffers nodig, of koffers met specifieke voorzieningen om specifieke verwondingen te behandelen.

De layout van het pand en de werkplekken

Naast het aantal werknemers en de aard van het werk, moet je ook rekening houden met de indeling van het pand en de werkplekken. Zijn er afgelegen gebieden waar medewerkers werken? Zijn er meerdere verdiepingen of gebouwen? Telkens dien je rekening te houden met hoe snel en eenvoudig een EHBO koffer bereikbaar is.

Aanvullende eisen

In bepaalde sectoren kunnen specifieke wettelijke vereisten van toepassing zijn op het aantal en het type EHBO-koffers dat je nodig hebt. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle relevante regelgeving in jouw sector en dat je eraan voldoet.

 

Aanvullende eisen kunnen ook komen van bijvoorbeeld een verzekeraar.

Vergeet niet om koffers te vervangen of aan te vullen

Het hebben van genoeg EHBO-koffers is belangrijk. Daarmee ben je er nog niet. Je moet er namelijk ook voor zorgen dat de inhoud van die koffers volledig is. Controleer ze dan ook regelmatig. Zelfs naast de verplichte (jaarlijkse) keuringen. Zorg ervoor dat alle benodigde middelen altijd in de koffers aanwezig zijn.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.