Hoe werkt een vingerbob?

Wij kunnen ons voorstellen dat je geen idee hebt wat je moet antwoorden wanneer iemand jou deze vraag stelt. Een vingerbob is – in elk geval qua naam – niet bij iedereen bekend. En dat terwijl het een ontzettend handig verbandmiddel is. Een vingerbob is namelijk gemaakt als alternatief voor een pleister bij een wond op je vinger. Lees verder om te ontdekken hoe een vingerbob werkt en waarom deze zo handig is.

Een pleister op je vinger? Dat is vaak lastig

Een wondje op je vinger is vervelend. Ineens merk je hoe vaak je jouw handen en vingers gebruikt en hoe lastig zo’n wond dan is. Als je geluk hebt, kun je goed een pleister plakken. Maar niet elke plek op je vinger leent zich goed voor het plakken van een pleister. Bovendien kan het lastig werken zijn met een pleister. Wanneer je jouw vingers gebruikt, kan een pleister loslaten, verschuiven of gewoon in de weg zitten. De oplossing? Een vingerbob.

Wat is een vingerbob dan en hoe werkt deze?

Een vingerbob wordt ook wel een vingercondoom genoemd. Dat heeft te maken met de manier waarop je deze speciale vingerpleister aanbrengt. Een vingerbob breng je aan over het topje van je vinger. Vervolgens rol je deze af en voila: je hebt een perfect alternatief voor een pleister.

 

Een vingerbob werkt namelijk net als een pleister. Aan de binnenkant is deze voorzien van goed absorberend en ademend materiaal. Hierdoor is je wond beschermd en kan deze goed genezen. Een groot voordeel ten opzichte van een pleister is dat een vingerbob erg comfortabel zit. Hij blijft goed op zijn plek en je kunt je vinger gewoon blijven gebruiken. Ook voor kinderen is een vingerbob zeer geschikt. Je brengt hem eenvoudig aan en vaak vinden kinderen het hartstikke interessant.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.