Hoe kun je zien of een verbandtrommel over de datum is?

Je hoopt natuurlijk dat je een verbandtrommel niet hoeft te gebruiken. Wanneer deze nodig is, moet je er echter op kunnen vertrouwen dat de inhoud nog goed is. Het is van belang om daarom regelmatig te (laten) controleren of dat nog zo is. Maar hoe kun je zien of een verbandtrommel over de datum is?

 

Bij zakelijk gebruik is dit, wanneer de regels goed worden nageleefd, eenvoudig: als het goed is, is de verbandtrommel namelijk voorzien van een sticker waarop de laatste controle heeft plaatsgevonden. Je weet dan wanneer er een volgende controle plaats dient te vinden. Vaak is ook deze datum op de sticker vermeld. Absolute zekerheid over de houdbaarheid van de artikelen geeft dit nog niet direct, maar in het algemeen kun je aannemen dat een trommel die regelmatig wordt gecontroleerd over een inhoud beschikt die nog houdbaar is.

 

Omdat er voor particulieren geen wettelijke verplichting is om de verbandtrommel periodiek te laten controleren, kan het in huishoudens lastiger zijn om te zien of een verbandtrommel over de datum is.

Is een verbandtrommel over de datum? Je ziet het snel

“Over de datum” klinkt behoorlijk heftig. Mensen associëren dit vaak met bederf. Zo erg is het meestal niet direct. Ook is het zo dat nooit direct de gehele verbandtrommel over de datum is. In een verbanddoos zijn zeer veel verschillende artikelen aanwezig met elk hun eigen maximale houdbaarheidsdatum. Voor veel artikelen geldt dat deze niet bederven of onbruikbaar worden, maar vooral dat een optimale werking niet meer gegarandeerd kan worden. Dat is natuurlijk van groot belang, dus daarom is het belangrijk om in de gaten te houden of artikelen niet over de datum zijn. Op elk van de artikelen in de verbandtrommel is de maximale houdbaarheidsdatum op de verpakking vermeld. Controleer met regelmaat of er geen spullen voorbij de houdbaarheidsdatum zijn. Zo houd je de trommel veilig en effectief.

Nieuwe artikelen bestellen

Tref je artikelen in de verbandtrommel aan die over de datum zijn, of waarvan de datum bijna verloopt? Je kunt alle gewenste artikelen bestellen bij ARBO winkel.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou