Goede BHV praktijkoefeningen

Wanneer je jouw BHV certificaat hebt behaald, mag jij jezelf een jaar lang BHV’er noemen. Na dat jaar zul je een herhalingscursus moeten volgen, waarna je opnieuw voor een jaar je certificaat krijgt. BHV is belangrijk en dus moet je kennis periodiek worden opgefrist. Je hoeft zeker niet te wachten tot het weer tijd is voor een herhalingscursus. Sterker nog: het is hartstikke verstandig om in bedrijfsverband vaker te oefenen. Maar wat zijn goede BHV praktijkoefeningen? We zetten er een aantal op een rijtje.

Goede BHV praktijkoefeningen voor bedrijven

  1. Ontruimingsoefeningen: dit kunnen oefeningen zijn waarbij BHV’ers moeten oefenen met het snel en effectief evacueren van gebouwen in geval van brand of andere noodsituaties. Ook voor niet-BHV’ers is dit natuurlijk nuttig. Bovendien kunnen ontruimingsoefeningen door onder andere verzekeraars verplicht worden gesteld.

  2. Oefeningen met brandblusmiddelen: BHV’ers kunnen oefenen met het gebruik van brandblusapparatuur, zoals blusdekens en brandblussers, om ze vertrouwd te houden met deze apparatuur en hoe ze het moeten gebruiken in een noodsituatie.

  3. EHBO middelen: BHV’ers kunnen oefenen met het toepassen van eerste hulp bij verwondingen, zoals het aanleggen van verbanden en het toepassen van tourniquets.

  4. Reanimatie oefenen: BHV’ers kunnen oefenen met reanimatie en AED-gebruik om hen te helpen vertrouwd te raken met deze procedures en om hen de juiste technieken aan te leren.

  5. Communicatie oefeningen: BHV’ers kunnen oefenen met het communiceren met andere BHV’ers en met hulpdiensten in noodsituaties om hun communicatievaardigheden te verbeteren. Ook kan er in zulke oefeningen worden ingegaan op onderlinge rolverdelingen.

Hulp nodig bij het uitvoeren van oefeningen?

Vind je het belangrijk om BHV praktijkoefeningen met enige regelmaat uit te voeren, maar heb je hier hulp bij nodig? Neem contact op met ARBO centrum. Onze specialisten kunnen je hierbij helpen.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou