Functieomschrijving heftruckchauffeur

De beknopte functieomschrijving van een heftruckchauffeur luidt als volgt: een heftruckchauffeur is de bestuurder van een heftruck, een voertuig dat wordt gebruikt voor het liften en vervoeren van zware en grote ladingen. Een heftruckchauffeur is opgeleid om de heftruck veilig te besturen en is in het bezit van een heftruckcertificaat. De heftruckchauffeur is een belangrijke medewerker op logistiek gebied in tal van sectoren en bedrijven.

Uitgebreide functieomschrijving heftruckchauffeur

Kijkt men naar een meer uitgebreide functieomschrijving van een heftruckchauffeur, dan leest men vaak dat de heftruckchauffeur verantwoordelijk is voor een correcte behandeling en verplaatsing van goederen. Laden en lossen vormt de kern van de werkzaamheden. Daarbij kan het gaan om laad- en loswerkzaamheden in een magazijn of warenhuis, maar ook van opslag naar voertuig/vaartuig en vice versa.

 

Daarnaast komt in de functieomschrijving van de heftruckchauffeur vaak naar voren dat hij/zij verantwoordelijk is voor de ordentelijkheid van de omgeving. Als primaire werknemer die lasten vervoert en verplaatst, is de heftruckchauffeur verantwoordelijk voor het correct en veilig wegzetten van ladingen. Deze dienen veilig en op de juiste plek te worden weggezet. Vaak werkt de heftruckchauffeur samen met orderpickers en werkt hij/zij onder de medewerker die eindverantwoordelijk is voor het beheer van de locatie.

Profiel heftruckchauffeur

In het profiel van de heftruckchauffeur komt vaak naar voren dat deze netjes en secuur moet kunnen werken. Oog voor de omgeving en veiligheid zijn van cruciaal belang. Een grote mate van stressbestendigheid is dit ook, aangezien er vaak een hoop werk verzet moet worden onder tijdsdruk. Een goede heftruckchauffeur kan zelfstandig de juiste beslissingen nemen om het gehele proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een heftruckchauffeur is ook een echte teamplayer. Zijn/haar werkzaamheden zijn nauwkeurig afgestemd op die van de medewerkers die een andere rol spelen in het logistieke proces. De chauffeur is een belangrijke schakel.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.