EHBO brandwonden verzorging

Brandwonden kunnen pijnlijk tot zeer ernstig tot levensbedreigend zijn. EHBO behandelt brandwonden verzorging. Door een EHBO cursus te volgen, leer je om op de juiste wijze brandwonden te verzorgen. Maar hiervoor heb je natuurlijk niet alleen kennis, maar ook de juiste producten nodig. Die producten vind je in de webshop van ARBO winkel. Maar wat zijn nu de goede producten voor EHBO bij brandwonden verzorging?

EHBO brandwonden verzorging: de don’ts

Voordat we het gaan hebben over goede EHBO brandwonden verzorging, is het belangrijk om eerst te weten wat je absoluut niet moet doen. Een verkeerde behandeling van brandwonden kan namelijk de schade alleen maar verergeren.

 

Water is het allerbelangrijkste om een brandwond goed te verzorgen: eerst water, de rest komt later. Spoel de wond overvloedig met lauw water. Gebruik onder geen beding warm of heet water, en ook geen koud water. Alleen lauw water. De verkeerde temperatuur kan zorgen voor nog meer pijn en schade.

 

De grootste don’t bij brandwonden verzorging is smeren met zalfjes. Doe dit absoluut niet. Hierdoor ontstaat namelijk infectiegevaar.

Goede EHBO brandwonden verzorging

Goede EHBO en brandwonden verzorging kan een groot verschil maken. Wanneer er adequaat wordt opgetreden en de juiste zorg wordt geboden, kan de verbranding vaak beperkt worden. Er zijn hiervoor belangrijke artikelen te koop. Wij nemen je mee langs de belangrijkste.

 

Is water niet voorhanden of heeft het slachtoffer behoefte aan extra koeling? Gebruik dan brandwondengel. Deze gel is steriel, biedt verkoeling en kan in tegenstelling tot zalf en andere smeermiddelen wel veilig worden gebruikt op een wond.

 

In plaats van gel, in tube of sachet, kun je ook kiezen voor een burncare kompres. Hiermee breng je op veilige wijze een steriel en niet verklevend, verkoelend kompres aan op de brandwond.

 

Is er sprake van een open wond, dan kun je deze afdekken met vet gaas. Is dit niet voorhanden, gebruik dan in geval van nood huishoudfolie.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou