Brandblusser keuren kosten

Heb je een bedrijf? Dan is het keuren van je brandblusser(s) verplicht. 

 

De kosten voor deze keuringen zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je wilt laten keuren. Voorbeeld: laat je 1 brandblusser keuren, dan vragen wij daar 32,50 euro voor. Heb je 26 brandblusser of meer? Dan kost het keuren per blusser 9.75 euro. 

 

Een onvermijdelijke kostenpost. Dat snappen wij. We bieden je graag een scherpe prijs. Daarom combineren we zoveel mogelijk onderdelen. Maar wel volgens de wettelijk verplichte richtlijnen.

 

Wil je precies weten wat het keuren van je brandblusser kost? In onderstaande tabel vind je de prijzen per aantallen brandblussers.

1 tot 2 brandblussers

€ 32,50

3 tot 5 brandblussers 

€ 26,00

6 tot 10 brandblussers 

€ 22,75

11 tot 25 brandblussers 

€ 16,25

26 of meer brandblussers

  9,75

Alle prijzen zijn exclusief BTW, maar inclusief  verzegeling en controlesticker.

Hoe vaak moet de brandblusser worden gekeurd?

Dat is afhankelijk van je bedrijf, je sector en de risico’s. In principe moeten brandblussers elke twee jaar gekeurd worden. 

 

Is er sprake is van een verhoogd risico op brand? Dan kan het zijn dat de keuring vaker moet plaatsvinden. In principe moeten bedrijven dit zelf aangeven en motiveren in de RI&E, maar ook externe partijen zoals toezichthouders en verzekeraars kunnen eisen stellen.

Maar als ik mijn brandblusser niet laat keuren, wat dan?

Als je werkt met brandblussers die niet zijn goedgekeurd, voldoe je niet aan de wettelijke eisen. Dit kan je op sancties komen te staan. Helemaal wanneer er een calamiteit plaatsvindt en naar aanleiding hiervan een inspectie wordt uitgevoerd. Neem dus nooit onverantwoorde risico’s en laat je brandblussers altijd keuren door een gecertificeerd bedrijf.

Tot slot

Voor particulieren geldt geen keuringsplicht. Maar je wilt ook thuis kunnen rekenen op brandblussers die goed werken wanneer je ze nodig hebt. Laat daarom ook bij privégebruik om het jaar je brandblusser keuren. 

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou