BHV herhaling: wat moet je weten?

BHV’ers zijn onmisbaar. Elk bedrijf met medewerkers in dienst, is wettelijk verplicht om BHV’ers te hebben. Dit zijn medewerkers die via een cursus en door het afleggen van een officieel examen zijn gecertificeerd als bedrijfshulpverlener. Op een BHV cursus leer je alles wat je moet weten om als BHV’er in de organisatie actief te zijn. BHV bestaat uit EHBO, ontruimen en beginnende branden bestrijden. Daarbij leer je niet alleen te handelen, maar ook te delegeren. Een BHV certificaat is een jaar geldig. Daarna dien je een BHV herhalingscursus te volgen en opnieuw examen te doen. Wat moet je weten over de BHV herhaling?

BHV herhaling: wat moet je weten? De noodzaak

Het eerste wat je moet weten over BHV herhaling, is de noodzaak hiervan. Waarom is het er eigenlijk? Wanneer je een BHV cursus hebt afgerond, beschik je toch over alle noodzakelijke kennis? Natuurlijk, maar het gaat er ook om dat die kennis te allen tijde actueel blijft. Om die reden is BHV herhaling in het leven geroepen.

 

Voor veruit de meeste BHV’ers geldt gelukkig dat zij zelden een serieus beroep hoeven te doen op hun kennis. Dat is fijn, want dat betekent dat er geen serieuze ongevallen zijn gebeurd en er zich geen grote calamiteiten hebben voorgedaan. Dit heeft echter ook een nadeel: je hebt je kennis en vaardigheden niet in de praktijk hoeven te brengen.

 

Het is van het grootste belang dat BHV’ers te allen tijde een beroep kunnen doen op parate en actuele kennis en dat zij handelingen daadkrachtig en zelfverzekerd uit kunnen voeren. Dit gaat beter wanneer je de kans krijgt om te oefenen. Om ervoor te zorgen dat de kennis en vaardigheden van BHV’ers op niveau blijven, moet er elk jaar opnieuw examen worden gedaan. 

Hoe ziet BHV herhaling eruit?

Tijdens een BHV herhalingscursus komt alles wat je hebt geleerd tijdens je BHV cursus nogmaals voorbij. In een iets hoger tempo, want je bent al bekend met de basis. Je herhaalt de theorie en oefent alle praktijk nogmaals. Het is mogelijk dat hier en daar wat accenten anders liggen, of dat er stof wordt behandeld die nieuw voor je is. Goede hulpverlening draait immers ook om voortschrijdend inzicht.

BHV herhaling bij ARBO centrum

Schrijf je in voor een BHV herhalingscursus bij ARBO centrum om jouw BHV certificaat met een jaar te verlengen. Direct na de cursus doe je examen. Er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.