Veilig werken op hoogte

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. De Arbowet spreekt al van werken op hoogte vanaf een hoogte van 2,5 meter boven de grond. Een val van deze hoogte kan namelijk al ernstige gevolgen hebben. Om veilig op hoogte te kunnen werken, is kennis van valbeveiliging en het beperken van risico’s noodzakelijk. Bij ARBO centrum volg je de cursus Veilig werken op hoogte al binnen één dag.

Veilig werken op hoogte

Basiscursus + ARBO-pas

De eendaagse cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte leer je van onze gecertificeerde instructeurs alles wat je moet weten over onder andere de wetgeving met betrekking tot het veilig werken op hoogte, de gevaren en krachten bij vallen en klimmaterialen. Na het theoriegedeelte ga je zelf aan de slag om de kennis in de praktijk te brengen. Onder begeleiding van de instructeurs ga je onder andere aan de slag met het bevestigen van valbeveiliging en het klimmen en werken op hoogte.

De cursus Veilig werken op hoogte wordt afgesloten met zowel een theorie- als een praktijkexamen. Wanneer je beide examens succesvol afrondt, ontvang je je certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig en toont aan dat je over de benodigde basiskennis en –vaardigheden beschikt om veilig en verantwoord op hoogte te kunnen werken.

Veilig werken op hoogte

745,- vanaf prijs

Laatste inschrijving was vandaag om 21:29 voor de cursus Basiscursus veilig werken met een heftruck vanuit Dongen.

Heb je een vraag?

Vragen over een veilig werken op hoogte groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Waarom de veilig werken op hoogte cursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Accordion Content

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.