Omscholing via UWV

Het kan iedereen overkomen: onverwacht je baan verliezen. Dat is vervelend, zeker wanneer het niet lukt om nieuw werk te vinden. Gelukkig kun je in ons land altijd rekenen op het UWV. Echter, je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk met een leuke job. Veel mensen komen wanneer zij hun baan hebben verloren op een omslagpunt. Vaak noodgedwongen: je komt simpelweg niet meer aan de bak in je oude beroep of sector. Of misschien ben je tot de conclusie gekomen dat het werk echt niet meer bij je past en dat je wat anders wilt gaan doen. Maar hoe doe je dit? 

Je baan kwijt: en nu?

Wanneer je jouw baan kwijtraakt en terecht komt bij het UWV kun je rekenen op een uitkering. Met die uitkering komen echter wel enkele verplichtingen. De sollicitatieplicht, bijvoorbeeld. Het UWV is er om je snel weer aan een baan te helpen. Maar wat nu als het beroep dat je altijd hebt uitgevoerd geen optie meer is? Bijvoorbeeld omdat er simpelweg te weinig werk is, of je toe bent aan verandering? Het is mogelijk om je om te laten scholen. Gelukkig kan dit met hulp en ondersteuning. ARBO centrum kan je omscholing via UWV aanbieden. Concreet houdt dit in dat, wanneer er aan de juiste voorwaarden is voldaan, het UWV jouw omscholing traject financiert. Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet, is het zelfs mogelijk dat het UWV jouw complete omscholing vergoedt.

Over punten 3 en 4 kan het UWV je meer vertellen. Over de punten 1 en 2 kunnen wij je alvast meedelen dat wij hieraan voldoen. Bij ARBO centrum volg je opleidingen om certificaten te behalen die noodzakelijk zijn om bepaalde beroepen uit te voeren, maar daarover later meer. Al onze cursussen vallen ruim binnen de limieten van het UWV.

 

Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor omscholing via UWV, wordt jouw persoonlijke situatie altijd beoordeeld door een arbeidsdeskundige.

Interne en externe VCA audit
VCA checklist

Voldoe jij aan de eisen voor een vergoeding?

Stap 1: Cursist wilt zich laten omscholen?

Wil jij je laten omscholen via UWV, dan heb je veel vrijheid. Belangrijk is natuurlijk allereerst dat je zeker weet dat jij je wilt laten omscholen en dat je een goede keuze maakt. Neem gerust contact op met ARBO centrum voor meer informatie. Wij kunnen je alles vertellen over de diverse opleidingen/cursussen die wij verzorgen en de beroepen die je hiermee uit kunt voeren.

 

Met de opleiding van ARBO centrum kun jij je laten omscholen tot bijvoorbeeld medewerker in de logistiek, heftruck chauffeur of operator van een hoogwerker. Tevens bieden wij tal van opleidingen voor het behalen van certificaten die in veel beroepen noodzakelijk zijn. Denk aan het VCA-certificaat of NEN-certificeringen om met elektrische installaties te mogen werken. Je volgt de opleiding van jouw keuze en zodra je deze succesvol hebt afgerond, ontvang je een officieel certificaat en mag je aan de slag in de door jou gekozen functie: je bent officieel omgeschoold.

 

Voordat het zover is, moet je natuurlijk enkele stappen doorlopen. Dit is hoe het proces eruit ziet.

VCA in technologische sector

Geïnteresseerd in het omscholen?

Of meer informatie ontvangen over de mogelijkheden?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen
zo spoedig contact op om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: Offerte aanvragen bij ARBO centrum

Heb jij een beeld gevormd van je omschooltraject? Vraag dan een offerte aan bij ARBO centrum. Met ARBO centrum kies je voor een zeer ervaren, praktijkgerichte opleider met uitstekende resultaten. Wij worden door onze cursisten gemiddeld met een 8.8 beoordeeld en kennen een slagingspercentage van meer dan 95%. Bij ons is jouw omscholing via UWV dus in goede handen. Wij leiden je op tot een kundige professional.

 

Op basis van jouw wensen en benodigdheden stellen wij een offerte voor je samen voor het gehele omscholing traject.

Stap 3: ARBO centrum maakt de offerte 

Op basis van jouw wensen en benodigdheden stellen wij een offerte voor je samen voor het gehele omscholing traject.

Onze pakketten

Heftruck
omscholing

995,- vanaf prijs

Mogelijkheid voor het omscholen tot heftruck chauffeur.

Logistieke
omscholing

1195,- vanaf prijs

Mogelijkheid voor het omscholen tot logistiek medewerker.

Logistieke + VCA
omscholing

1695,- vanaf prijs

Mogelijkheid voor het omscholen tot logistiek medewerker + het behalen van een VCA certificaat. 

VCA, cursus dag
+ e-learning

995,- vanaf prijs

Mogelijkheid voor het volgen van een VCA cursus + e-learning met garantie op slagen. 

Wat zijn de mogelijkheden?

ARBO centrum biedt je zeer veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een logistiek pakket. In dit pakket zitten alle opleidingen en certificaten die je nodig hebt om aan de slag te kunnen als logistiek medewerker (in diverse functies). Ook bieden wij een standaard VCA pakket aan. Dit kan met behulp van e-learning, een cursusboek, 1-daagse cursus en praktijkexamen inclusief mogelijke herkansing.

 

Heb je behoefte aan maatwerk? Ook dit is geen probleem. Wij kunnen samen met jou een pakket op maat samenstellen voor jouw omscholing. Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Samen gepersonaliseerd pakket samenstellen?

Laat je telefoon nummer achter zodat wij contact kunnen opnemen over de mogelijkheden.

Stap 4: Offerte indienen bij UWV

Wanneer ARBO centrum jouw persoonlijke offerte heeft gemaakt, stuur je deze door naar het UWV. Het UWV beoordeelt de offerte en zal hier goedkeuring aan moeten geven. Een arbeidsspecialist van het UWV zal onderzoek doen naar jouw situatie. Voldoe je aan alle eisen die het UWV stelt, dan kan jouw complete omscholing vergoed worden. Het is ook mogelijk dat je omscholing deels wordt vergoed. Helaas is er natuurlijk ook de mogelijkheid dat jouw omscholing wordt afgewezen omdat je niet aan de minimale vereisten voldoet. Wij zullen echter altijd zorgen voor een offerte conform de eisen van het UWV. Mochten er problemen of onduidelijkheden zijn, dan zullen wij altijd proberen om de plooien glad te strijken.

Stap 5: UWV keurt de offerte goed

Wordt de offerte goedgekeurd door het UWV? Dan betekent dit dat je aan de slag kunt gaan met jouw omscholing. 

Geïnteresseerd in het omscholen?

Of meer informatie ontvangen over de mogelijkheden?
Laat je telefoonnummer achter en wij nemen
zo spoedig contact op om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

Stap 6: Samen met ARBO centrum de cursus inplannen

Samen met ARBO centrum plan je data in voor je cursussen en examens. Het is dus belangrijk dat je jouw omscholingstraject voltooit voor het verstrijken van de door het UWV opgegeven termijn. Bij ons is dit echter nooit een probleem.

Stap 7: ARBO centrum stuurt de factuur naar UWV

ARBO centrum verstuurt de factuur naar het UWV en zodra jij jouw examen met goed gevolg hebt afgelegd, is jouw omscholing een feit.

Bewezen betere kans op een baan

Met een goede opleiding heb je een bewezen betere kans op het vinden van een baan. Het grote voordeel van de cursussen die ARBO centrum aanbiedt, is dat er altijd veel vraag is naar de functies die hierbij passen. Door je om te laten scholen, ligt er niet alleen een nieuwe carrière voor jou in het verschiet; de kans dat je snel een baan vindt in deze nieuwe sector is ook zeer groot.

Waarom een cursus bij ARBO centrum volgen?

W.M van Leuveren / DG Rubber Holland
W.M van Leuveren / DG Rubber Holland
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
Read More
Ik vond de BHV cursus erg leuk. Leuke en leerzame dag! Goede instructeur met veel ervaring! Heb onlangs ook een heftruck cursus gehad ook die was goed. Binnenkort VCA
Mark Jansen / Bremat Holland BV
Mark Jansen / Bremat Holland BV
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
Read More
Leuke ervaring en ondanks dat ik al meer als 10 jaar mijn heftruckcertifiaat heb toch wat bij geleerd
H.K. van der Kooij
H.K. van der Kooij
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
Read More
Prima, goede uitleg, goed verzorg, ben erg tevreden
F-Fort B.V.
F-Fort B.V.
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja
Read More
Veel extra geleerd. Fijne begeleiding gehad, alle stof goed/duidelijk voor iedereen doorgenomen. Ook stof die minder relevant zou zijn. Alle vragen zijn welkom. En genoeg pauze momenten. Fijn dag gehad met een goede uitkomst.
Previous
Next

Offerte aanvragen

Partners & certificeringen

UWV

Wil jij je laten omscholen? Dankzij onze samenwerking met het UWV is dit mogelijk.

CBR

Bij ons is het mogelijk om jouw code 95 uren te halen. Dit doen wij via het CBR.

FD Gazellen 2020

In 2020 is ARBO centrum
uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van heel Nederland. 

SBB

Ben jij opzoek naar een stage? Dit kan bij ons via het SBB. Bekijk bij het SBB onze stage mogelijkheden.