100% subsidie voor de schildersbranche op veiligheidstrainingen!

Van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023 wordt de subsidieregeling Veilig Werken uitgebreid. Dat betekent dat je als werkgever binnen de schildersbranche 100% van de scholingskosten én de verletkosten vergoed krijgt. Cursussen en trainingen kunnen in die periode gratis bij ARBO centrum worden gevolgd!

Gratis veiligheidstrainingen voor vakmensen in de schildersbranche

Actie looptijd: 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023

Van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023 vergoedt Stichting Mijn Carrière de kosten van veiligheidstrainingen én de verletkosten tot maar liefst 100%. Veiligheidstrainingen die jij bij ons kunt volgen! Dat betekent dat medewerkers in de schildersbranche gratis trainingen bij ARBO centrum kunnen volgen.

Waarom gratis trainingen in deze actieperiode?

Nog altijd vinden er (te) veel ongevallen plaats op de werkvloer, waarbij werknemers blijvend letsel oplopen of zelfs overlijden. Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid om voor een veilige werkomgeving voor hun medewerkers te zorgen. Dat begint bij goed getrainde en geïnformeerde medewerkers.

 

Stichting Mijn Carrière verhoogt de huidige subsidieregeling Veilig Werken gedurende de actieperiode van 50% tot maar liefst 100%. Voor de werkgever worden in de actieperiode alle kosten van trainingen – die veiligheid op de werkvloer verbeteren – volledig gesubsidieerd. Meld je medewerkers dus (gratis) aan voor veiligheidscursussen om een compleet veilige werkomgeving te creëren. 

Hoe werkt het?

 1. Je meldt als werkgever eerst je medewerker(s) aan voor een training of cursus bij ARBO centrum.
 2. Je betaalt de factuur aan ons.
 3. Je medewerker(s) volgen de veiligheidstraining(en) tussen 1 oktober 2022 en 31 maart 2023.
 4. Je dient je subsidievraag pas in als de gevolgde training volledig is afgerond. Je subsidieaanvraag dien je in via dit formulier. Je stuurt de volgende documenten mee:
  – Certificaat van de training + presentielijst
  – Factuur
 5. Opleidingskosten (de factuur) wordt exclusief btw aan de werkgever uitgekeerd. De verletkosten worden tegelijkertijd uitgekeerd. Let op: Op het moment dat je de subsidie aanvraagt, mag de laatste dag van de training niet langer dan zes maanden geleden hebben plaatsgevonden. Dus als je op 31 maart 2023 nog een training hebt gevolgd, kun je de subsidievraag uiterlijk 30 september 2023 indienen.

Voorwaarden subsidieregeling

 • Jouw bedrijf valt onder de cao SAVG (schilders, afwerkings-, vastgoed- en glaszetbedrijf).
 • Je medewerker heeft een vast of tijdelijk contract bij jouw bedrijf.
 • Je medewerker bouwt pensioen op bij BPF Schilders.
 • Je medewerker is geen zzp’er of uitzendkracht.
 • Je medewerker is momenteel geen bbl-leerling, stagiair of een zij-instromer die een opleidingstraject volgt bij een opleidingsbedrijf.
 • Je medewerker voert geen re-integratieactiviteiten uit. Deze activiteiten worden via andere bedrijven vergoed, zoals het UWV.

*BHV-trainingen, EHBO-cursussen, RI&E-trainingen en toolboxtrainingen worden niet vergoed. Alle trainingen die vallen onder veilig werken worden tijdens de actieperiode 100% vergoed, behalve dus BHV-trainingen, EHBO-cursussen, RI&E-trainingen en toolboxtrainingen.

Direct een (gratis) cursus inplannen?

Deze bedrijven gingen je voor

Klantenservice

Heb jij een vraag over een product, keuring, advies of een cursus van ARBO centrum? Bekijk hier het antwoord of neem contact met ons op.

Welke veiligheidstrainingen vallen onder de subsidieregeling?

BASIS & VOL

Cursussen compleet op maat

Inclusief gratis cursusboek

Slagingspercentage >95%

Inclusief gratis ARBO-pas

Inclusief gratis lunch

Klantenservice

Heb jij een vraag over een product, keuring, advies of een cursus van ARBO centrum? Bekijk hier het antwoord of neem contact met ons op.

Over ons

Wij helpen jou compleet veilig te gaan werken. ARBO centrum is de totaalaanbieder op het gebied van veiligheid. Met een gedreven team zorgen wij ervoor dat wij je kunnen voorzien van veiligheidsopleidingen, veiligheidsadviezen, veiligheidskeuringen en veiligheidsartikelen.