De afgelopen jaren zijn op steeds meer plekken AED’s komen te hangen. Dat is een uitstekende ontwikkeling. De AED is wellicht wel de grootste stap geweest op het gebied van reanimatie. Dankzij AED’s is de kans om een hartstilstand te overleven enorm toegenomen. Je zou dus kunnen zeggen: er kunnen nooit genoeg AED’s zijn. Idealiter hangen zij op elke locatie. Of dat lukt, hangt natuurlijk van diverse factoren af, waaronder de prijs. Want wat kost een AED eigenlijk?  

Wat kost een AED bij ARBO winkel?

 

Wat een AED kost, is afhankelijk van de functionaliteiten van het apparaat. ARBO winkel verkoopt AED’s tussen ongeveer 1.200 en 2.200 euro. Daarmee bieden wij apparaten aan die aan de onderkant en aan de bovenkant van de markt opereren, met natuurlijk ook ruim voldoende keus uit AED’s uit het middensegment.

 

De prijs van een AED wordt vooral bepaald door de automatische functies die deze heeft en de mate van ondersteuning en instructies. Ook de capaciteit en de manier van zelftesten zijn van invloed. Uiteraard begrijpen wij dat het voor een leek lastig kiezen is. Het gaat om een behoorlijke aanschaf, dus schroom vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij voorzien je graag van advies zodat je kunt bepalen welke AED het beste bij je past.

 

Belangrijke kosten naast de aanschaf

De aanschafprijs van een AED is natuurlijk een belangrijke factor die de keuze bepaalt, maar vanuit het oogpunt van kosten zijn er nog meer dingen waar rekening mee moet worden gehouden. Het accupakket zal periodiek vervangen moeten worden en ook is AED onderhoud noodzakelijk. Een lagere aanschafprijs betekent niet automatisch dat de kosten voor vervanging en/of onderhoud ook lager uitvallen. Het is dus zeker mogelijk dat een AED met een hogere aanschafprijs op de langere termijn een voordeligere optie blijkt dan een apparaat met een lagere aanschafprijs. 

 

Bericht delen:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Verder lezen?