Nog geen BHV plan? Dit is wat je moet doen

Heb je nog geen BHV plan? Een goed BHV plan mag niet op de werkvloer ontbreken. In een BHV plan staan de exacte instructies voor wanneer het pand ontruimd moet worden, wie welke taken heeft, belangrijke contactgegevens en nog veel meer. Ook een ontruimingsplan maakt deel uit van het grotere plan: het BHV plan. Dit plan is zeer omvangrijk. Hoe groot de omvang hiervan is, hangt geheel af van de grootte van de organisatie, de risico’s, de branche en diverse andere factoren. Wij vertellen je welke belangrijke onderdelen onmisbaar zijn in het BHV plan van jouw organisatie. Lees snel verder voor meer informatie. 

bhv arbocentrum

De belangrijke onderdelen van het BHV plan

Ga je een BHV plan maken, dan is het belangrijk om met een goede RI&E te starten. Dit wordt ook wel een risico-inventarisatie en evaluatie genoemd. Hierbij breng je alle arbeidsrisico’s binnen jouw bedrijf of organisatie in kaart. Zorg er tevens voor dat je over de juiste middelen beschikt. Denk aan EHBO dozen, brandblussers en een AED. Geef de vluchtroutes in het pand goed aan en hang speciale ontruimingsplattegronden op. Heb je BHV’ers opgeleid? Bij grote organisaties moet er een hoofd BHV’er aanwezig zijn, een BHV teamleider en voldoende BHV’ers.

Maar hoe zorg je nu voor een BHV plan?

Je weet dus waarschijnlijk wel deels wat een goed BHV plan maakt. Maar hoe máák je dit daadwerkelijk? Dat is vaak nog niet zo eenvoudig. Heb je nog geen BHV plan, dan kun je de hulp inschakelen van ARBO centrum. Wij helpen je graag met het maken van een goed en veilig BHV plan. Ook kunnen medewerkers bij ons terecht voor een BHV cursus om als BHV’er aan de slag te gaan. Wil je medewerkers inschrijven voor een BHV cursus? Doordat wij meerdere locaties hebben, zit er altijd wel een locatie in jouw omgeving. Wel zo handig. Heb je eerst of daarnaast behoefte aan een BHV plan? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.