Het belang van regelmatige veiligheidstraining voor werknemers

Je wilt een goede werkgever zijn. Dat betekent dat je constant inspanningen moet verrichten om als bedrijf goed voor de dag te komen en aan je verplichtingen te voldoen. Ook richting je werknemers. Veiligheid is één van de belangrijkste voorwaarden om een goed en gezond bedrijf te zijn. Een bedrijf dat kwaliteit levert en waar mensen willen werken. Daarom is het belangrijk om regelmatig te investeren in de veiligheidstraining voor werknemers.

Je bent ertoe verplicht

Er zijn meerdere redenen aan te voeren waarom het belangrijk is om te investeren in regelmatige veiligheidstraining voor medewerkers. Enkele belangrijke redenen behandelen wij dan ook in deze blog. Maar eigenlijk volstaat de eerste reden al: je bent ertoe verplicht. Als werkgever ben je verplicht om een veilige en gezonde werkomgeving voor je medewerkers te creëren en ben je tevens verplicht om hen de kennis en middelen ter beschikking te stellen om hun werk veilig uit te kunnen voeren.

Houd je werknemers gecertificeerd

Bij veel veiligheidstrainingen horen certificaten. Met die certificaten kunnen medewerkers aantonen dat zij voor de training zijn geslaagd. Deze certificaten kennen bijna altijd een beperkte geldigheid. Regelmatige veiligheidstraining betekent niet altijd dat je alleen maar wisselende trainingen aanbiedt: je moet werknemers ook de kans bieden om herhalingstrainingen te volgen zodat zij hun certificering kunnen behouden. Denk aan BHV-cursussen.

Alleen zo zorg je voor de beste medewerkers

Je wilt medewerkers in dienst hebben waar je trots op kunt zijn. Medewerkers die een perfect uithangbord vormen van het bedrijf. Dan is regelmatige veiligheidstraining onmisbaar. Want alleen met de juiste kennis van veiligheid kunnen zij hun werk optimaal doen. Goed, veilig en zelfverzekerd.

Werknemers waarderen je investering in hen

Voor een medewerker is het fijn om te ervaren dat het bedrijf in hem/haar investeert. Het werk is waar mensen het grootste gedeelte van hun tijd spenderen. Daar wil je gewaardeerd worden. Door actief werk te maken van regelmatige veiligheidstrainingen laat je zien dat je geeft om het welzijn van je medewerkers. Dit zal bijdragen aan hun werkgeluk, loyaliteit en prestaties.

Een goede uitstraling naar de buitenwereld

Veiligheidstrainingen organiseer je niet voor de bühne. Desondanks is het natuurlijk wel fijn om hiermee naar buiten te kunnen treden. Je maakt een betere en professionelere indruk wanneer je diverse certificaten kunt tonen, bijvoorbeeld op bedrijfskleding, met stickers, op werkvoertuigen maar ook op je website. Dat draagt bij aan de uitstraling en het imago van je bedrijf. De kracht daarvan richting potentiële klanten en opdrachtgevers moet je niet onderschatten.

Veiligheid is constant in beweging

Veiligheid staat nooit stil. Er ontstaan continu nieuwe bedreigingen, maar ook nieuwe technieken en nieuwe inzichten. Daarom is het zo belangrijk om veiligheidstrainingen te blijven organiseren. Je zorgt voor nieuwe kennis binnen de organisatie en brengt belangrijke kennis van veiligheid bij medewerkers up to date. Investeer je niet regelmatig, dan kan kennis op het gebied van veiligheidstraining achterop raken, met alle risico’s van dien.

Werknemers door laten groeien en belonen

Laten we vooral niet vergeten dat veiligheidstrainingen niet alleen noodzakelijk, maar ook uitdagend en leuk zijn. Je zorgt natuurlijk voor de noodzakelijke verplichte trainingen, maar kunt ook veiligheidstraining aanbieden als extra.  Veel medewerkers doen maar wat graag nieuwe kennis en vaardigheden op. Regelmatige mogelijkheden tot het volgen van veiligheidstrainingen kunnen dan ook een prima manier zijn om medewerkers te belonen voor hun inzet of door te laten groeien naar een nieuwe functie. Zo houd je jouw beste mensen binnenboord en bied je hen toekomstperspectief.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.