Geldigheidsduur verreiker certificaat

Om een verreiker te mogen besturen dien je, net als bij veel andere bedrijfsvoertuigen, in het bezit te zijn van een verreiker certificaat. Wie het verreiker certificaat behaald heeft, heeft aangetoond capabel te zijn om een verreiker veilig te besturen. Maar hoef je dit certificaat slechts eenmaal te behalen en ben je dan klaar? Nee. Er is een bepaalde geldigheidsduur van het verreiker certificaat vastgelegd. Dit is wat je moet weten.


Wat is de geldigheidsduur van het verreiker certificaat?

De geldigheidsduur van het verreiker certificaat is vastgesteld op vijf jaar. Je vraagt je wellicht af waarom dat zo is. Na het behalen van je certificaat ga je als het goed is aan de slag met de verreiker. De term “oefening baart kunst” gaat zeker op. Toch moet iedereen die in het bezit is van het certificaat na vijf jaar aantonen nog steeds capabel te zijn.


Waarom is hiervoor gekozen? Enerzijds vanuit algemeen belang van veiligheid. In veiligheid kan nooit te veel geïnvesteerd worden. Zeker niet als het op een krachtig en potentieel gevaarlijk voertuig als een verreiker aankomt. Incorrect gebruik kan leiden tot grote materiële schade en letsel bij bestuurders en/of omstanders. Daarom is het goed dat iedere bestuurder van een verreiker elke vijf jaar opnieuw getest wordt.


Je wordt niet alleen opnieuw getest, maar frist ook direct je kennis weer op. Alle theorie wordt namelijk behandeld bij een herhalingscursus voor de verreiker. Ook dat wordt niet zomaar gedaan. In vijf jaar tijd kan er natuurlijk het een en ander veranderen. De kans is aanwezig dat je bij je herhalingscursus nieuwe stof krijgt aangeleerd ten opzichte van de vorige keer. Ook daarom is het dus belangrijk dat de geldigheidsduur van het verreiker certificaat niet onbeperkt is.

Starre verreiker
basiscursus

195,- vanaf prijs

Starre verreiker
herhalingscursus

195,- vanaf prijs

In een dag je certificaat halen

Bij ARBO centrum kun je in een dag je verreiker certificaat halen met een verreiker cursus. Je krijgt een cursus theorie en praktijk en doet aansluitend examen. Slaag je voor je examen, dan haal je direct jouw certificaat. Er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Bericht delen:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Heb je een vraag?
Maandelijks blog
overzicht ontvangen?

Verder lezen?