Dit is waarom iedereen een BHV cursus zou moeten volgen

Door een BHV cursus te volgen, word je bedrijfshulpverlener. Een BHV cursus kun je zien als een EHBO cursus, plus nog enkele belangrijke extra’s. Je BHV diploma halen heeft waarde op het werk, maar eigenlijk zou iedereen een BHV cursus moeten volgen. Een EHBO cursus is mooi, maar een BHV cursus is nóg beter. Niet alleen op het werk, ook privé. Dit is waarom.

BHV cursus

Je draagt bij aan de veiligheid van de organisatie

Om te beginnen met het werk: met een BHV diploma draag je bij aan de veiligheid van de organisatie. Bedrijven zijn verplicht om voldoende BHV’ers te hebben. Volg jij een BHV cursus, dan help je het bedrijf. Voor je collega’s ben je iemand om op terug te vallen bij ongevallen en voor je werkgever ben je een belangrijke pijler wanneer het aankomt op veiligheidsbeleid.

Je kennis en vaardigheden zijn belangrijk bij een calamiteit

BHV is EHBO plus ontruimen en branden blussen. Je leert hoe je het pand moet evacueren (en mensen moet instrueren) en je leert beginnende branden te blussen. Deze kennis en vaardigheden zijn onmisbaar bij een calamiteit. Je kunt er zelfs levens mee redden.

Het heeft ook waarde voor je privéleven

Alle kennis die je opdoet bij een BHV cursus komt ook van pas in je privéleven. Je weet immers nooit wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat. Natuurlijk leer je EHBO inclusief reanimeren (met AED). Dit zijn vaardigheden die mensenlevens kunnen redden. Ook gewoon in het dagelijks leven. Want mensen kunnen altijd en overal een ongeluk krijgen of slachtoffer worden van een hartstilstand. Maar de kennis die je opdoet op het gebied van evacueren en branden blussen komt natuurlijk óók overal van pas.

Schrijf je in voor een BHV cursus van ARBO centrum

Kortom: BHV heeft altijd en overal veel waarde. Is dat wat voor jou? Schrijf je dan in voor een BHV cursus van ARBO centrum. Daar zul je zeker geen spijt van krijgen. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. Wij hebben vestigingen door heel het land, dus er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?