Deze dingen leer je bij onze BHV cursus

Je weet waarschijnlijk al dat je als BHV’er ontzettend belangrijk bent op het gebied van veiligheid in het bedrijf. Je weet misschien ook al wat de taken van een BHV’er zijn, en dat je alleen BHV’er kunt worden door je certificaat te behalen. Dat kan middels het volgen van een BHV cursus. Maar hoe ziet zo’n cursus er precies uit? Deze dingen leer je bij onze BHV cursus.

BHV cursusboek

Scroll om verder te lezen >>

BHV cursus volgen?

Deze dingen leer je bij onze BHV cursus

BHV’ers dienen te beschikken over enkele basisvaardigheden. Die vaardigheden bestaan uit vier onderdelen, namelijk:

 

  • EHBO verlenen
  • Brand bestrijden
  • Evacuaties leiden
  • Reanimeren (met behulp van een AED)

 

Dit zijn dus vier dingen die je leert bij onze BHV cursus. Je doet alle noodzakelijke kennis op om deze werkzaamheden goed en vol vertrouwen uit te kunnen voeren. Dat is belangrijk, want je collega’s vertrouwen op jou. Als BHV’er neem jij het voortouw en speel je een cruciale rol in de veiligheid van iedereen in het bedrijf.

Maar dat is nog niet alles

EHBO verlenen, branden bestrijden, het pand ontruimen en reanimeren zijn niet de enige vaardigheden die je leert in onze BHV cursus. Het gaat er namelijk niet alleen om dát je deze kennis en vaardigheden toe kunt passen, maar ook hoe.

Als BHV’er moet je in staat zijn om snel beslissingen te kunnen nemen, taken te verdelen en mensen te instrueren. In onze BHV cursus leer je dus ook kalm blijven in bedreigende situaties en adequaat handelen. Overzicht houden, de juiste beslissingen maken en taken delegeren zijn stuk voor stuk belangrijke onderdelen van het werk van een BHV’er. Je leert dus alle benodigde inhoudelijke kennis, oefent in de praktijk, maar leert ook te denken als een BHV’er.

De extra verantwoordelijkheden van een BHV ploegleider

In elke BHV organisatie is, wanneer deze uit meer dan één BHV’er bestaat, ook een BHV ploegleider aanwezig. Alle vaardigheden om bedrijfshulpverlener te worden, leer je in onze BHV cursus. Wil je ploegleider worden, dan kun je de BHV ploegleider cursus volgen. Als BHV ploegleider ben jij de hoofdverantwoordelijke bij uitvoer van alle BHV-werkzaamheden. Dit brengt extra verantwoordelijkheden en vaardigheden met zich mee: je moet effectief en daadkrachtig een team kunnen leiden en aansturen.

Gerelateerde producten

Hesjes BHV

AED apparaat

Beademingsmasker

Beademinigsballon

Meer BHV/EHBO blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?