4 Redenen om een BHV plan te maken

Heeft jouw organisatie al een goed BHV plan? Zo niet, lees dan verder. Wij geven je 4 redenen om een BHV plan te maken. Je zult zien dat dit de kwaliteit van BHV ten goede komt.

Scroll om verder te lezen >>

BHV plan laten opstellen? Dat kan!

BHV werkt efficiënter met een goed plan

Een BHV plan zorgt ervoor dat bedrijfshulpverlening efficiënter werkt. Afspraken, rolverdelingen en taken zijn namelijk in dit plan vastgelegd. Dankzij het BHV plan weten alle BHV’ers waar ze aan toe zijn bij een calamiteit of wanneer BHV toegepast moet worden. Iedere medewerker weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Hierdoor kan BHV beter worden uitgevoerd.

De mogelijkheid om BHV te blijven verbeteren

Een BHV plan draagt bij aan het doorlopend verbeteren van BHV. In het plan staan namelijk niet alleen afspraken vastgelegd. Er wordt ook bijgehouden wat er gebeurt op het gebied van BHV. Zo worden calamiteiten gemeld en wordt er verslag gedaan van wanneer en hoe BHV is toegepast. Hierdoor breng je goed in kaart hoe goed jouw BHV werkt en of er ruimte is voor verbetering. Eventuele verbeteringen kunnen weer worden verwerkt in het plan.

Naslagwerk voor (nieuwe) medewerkers

Het BHV plan is in eerste plaats bedoeld voor BHV’ers. Maar het is ook nuttig voor andere medewerkers in de organisatie. Een BHV plan is een goed naslagwerk op het gebied van veiligheid. Denk aan nieuwe medewerkers. Medewerkers die in dienst treden kunnen het BHV plan doornemen. Zo zijn zij direct op de hoogte van de belangrijkste zaken.

Bewijs dat er serieus werk wordt gemaakt van BHV

Wanneer er een calamiteit heeft plaatsgevonden of BHV is toegepast zal er vaak onderzoek worden verricht. Soms ook door andere partijen. Als bedrijf heb je dan bepaalde verplichtingen. Een BHV plan kan helpen om aan te tonen dat je aan deze verplichting hebt voldaan. Wanneer je over een BHV plan beschikt kun je hard maken dat BHV de benodigde aandacht krijgt binnen de organisatie.

Wij helpen je met het opstellen van een BHV plan

Heb jij een goed BHV plan nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het opstellen van een op maat gemaakt BHV plan.

Gerelateerde producten

Hesjes BHV

AED apparaat

Beademingsmasker

Beademinigsballon

Meer blogs lezen?

Maandelijks je kennis updaten? Dat kan!